Annons
Åsa Andersson ser fram emot sin nya utmaning. Foto: Arkivbild

Hon tar över efter Pea Israelsson – blir ny klubbdirektör i Skellefteå AIK

SPORT Åsa Andersson blir ny klubbdirektör i Skellefteå AIK Hockey, tillkännager klubben på tisdagen. Hon blir därmed den enda kvinnliga klubbdirektören i SHL.

Annons

Hennes intresse för Skellefteå AIK föddes 1978, då hon som tolvåring följde lagets resa mot klubbens första SM-guld. Åsa Andersson kommer från rollen som vd för Skebo och senare även Skellefteå Industrihus, två bolag som fått en alltmer central roll i dagens expansiva Skellefteå, och nu ser hon fram mot en ny utmaning.

– Det är enormt inspirerande. I de diskussioner jag haft med styrelsen så känner jag att föreningen har en grundtrygghet när det handlar om sättet man arbetar på idag, men att man också vill mer. Vi behöver hålla absolut högsta klass på alla områden för att lyckas. Vi ska stå för en oslagbar framåtsträvande ambition som genomsyrar hela bygden. Det är då vi är som bäst, säger Åsa Andersson i ett pressmeddelande.

Väger samman intressen

Hon beskrivs som en tydlig ledare, som ger sina medarbetare stort mandat att driva utvecklingen framåt. Åsa Andersson tar med sig erfarenheten av arbete i organisationer där hänsyn tas till både samhällsintressen och affärsmässighet.

Annons

– Skellefteå AIK Hockey betyder mycket för många och ur flera olika perspektiv. Vi är både en förening där hundratals ungdomar idrottar, en elitverksamhet som siktar på att tävla om SM-gulden, en samarbetspartner för näringslivet och norra Sveriges stoltaste och mest älskade klubbmärke. Det handlar om att väga samman många intressen och tillsammans skapa ett kraftfullt driv framåt, säger Åsa Andersson.

Har styrelsens förtroende

Åsa Andersson efterträder Pea Israelsson som varit klubbdirektör i 25 år. Under den tiden har föreningen utvecklats till en av Sveriges ledande hockeyföreningar. Kenneth Fahlgren, styrelseordförande i Skellefteå AIK Hockey, är övertygad om att Åsa Andersson kommersat leda organisationen vidare på ett bra sätt.

Annons

– Åsa är en modig och orädd ledare med lång och bred erfarenhet. Det här är en tjänst som väckt stort intresse och där vi haft många kvalificerade sökande. Vi har valt Åsa då vi är övertygade om att det är precis hennes kvaliteter vi behöver för att fortsätta utveckla föreningen, säger han.

Börjar söka efter ny vd

För Skebo och Skellefteå industrihus påbörjas direkt arbetet med hitta en ny vd. Harriet Classon, ordförande i Skebo, tackar Åsa Andersson för hennes stora engagemang genom åren.

– Under de senaste sex åren har vi sett flera historiska affärer som möjliggjort nya aktörer och investeringar i Skellefteå. Det som Skebo med Åsa i spetsen har åstadkommit under dessa år har inneburit viktiga kliv framåt i Skellefteå utveckling. Vi tackar henne för fina insatser och önskar henne samtidigt ett stort lycka till i sin nya utmaning, säger hon i ett pressmeddelande.

Annons

Den avgående vd:n avtackas även Åsa Etelämäki, ordföranden i Skellefteå industrihus, som önskar henne lycka till i rollen som klubbdirektör.

– Åsa har visat mod och handlingskraft under förändringarna för Skellefteå industrihus. Dessutom har hon haft förmågan att hålla blicken på det som är bäst för Skellefteå, där en viktig del handlat om att möjliggöra för fler aktörer att kliva in på fastighetsmarknaden. Vi tackar henne för goda insatser och önskar henne lycka till hos Skellefteå AIK Hockey.

Åsa Andersson kommer att tillträda sitt nya uppdrag till hösten.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons