Annons
Angelica Lindberg, Melissa Kerttula och Julia Lundmark. Foto: Mats Brännström

Anordnar välgörenhetskonsert till förmån för kvinnojouren: ”Alla som kommer gör skillnad”

MUSIK Välgörenhetskonserten Vårtid, som anordnades för första gången 2021, får en fortsättning även i vår. Biljettintäkterna går oavkortat till kvinnojouren i Skellefteå.

Annons

En gång räcker inte för unga initiativtagarna Melissa Kerttula, Angelica Lindberg och Julia Lundmark. I fjol direktsändes Vårdtid digitalt från Burträskarnas hus i Burträsk, där unga artister gavs en särskild chans på scenen. Melissa är glad för det fina mottagandet i hemmasofforna.

– Det blev jättebra respons faktiskt, så det känns väldigt roligt.

När konserten kommer tillbaka på kvällen den 8 maj blir det på Nordanå. Även nu vill de ge unga, lokala talanger en chans i rampljuset, ackompanjerade av rutinerade musiker. Och nu framför publik.

Annons

– Det känns som om allt man sjunger kommer att nå ut på ett annat sätt nu. Det är alltid fantastiskt med publik, äger Melissa.

Det blir tolkningar av kvinnliga artister som framförs. Syster Sol är klar som gästartist och biljettintäkterna går oavkortat till Guldstadens Kvinnojour.

– Det känns som om man varje dag läser att en kvinna blivit misshandlad eller lever i rädsla, och vi vill sjunga för dem. Alla som kommer gör skillnad.

Annons

Fler saker i framtiden

Förra året fick tjejerna TRIO-stöd från Region Västerbotten, vilket hjälpte dem förverkliga det hela. Nu har de bildat en förening, Skellevent, och via den sökt stöd från Skellefteå Älvdal.

Först hade de bara tänkt arrangera denna konsert, men så ändrade de sig.

– Det känns bra att lyfta kvinnojouren, men vi kom på att vi även vill lyfta andra saker i framtiden. Därför startade vi en förening, och kan lyfta allt vi vill, säger Melissa.

Artikeln är en del av Megafonen 24/2 – 2022. Läs hela tidningen här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons