Annons
Foto: Arkivbild

I helgen: Biljakt och brott mot knivlagen – bråk utbröt när man ertappades i butik

NYHETER Bråk med väktare och grov vårdslöshet i trafik är några av larmen som polisen fick in under helgen.

Annons

På fredagsaftonen utlöstes överfallslarmet i en butik i Skellefteå. Polisen kom till platsen, där en man ska ha stulit en eller flera varor – och bråkat med väktare när han blivit ertappad. Polisen höll förhör och upprättde en anmälan om ringa stöld och våldsamt motstånd.

Vid halv sju på fredagskvällen fick polisen följa efter en bil, då föraren vägrade att stanna. När polisen senare påträffade bilen misstänkte de att föraren var påverkad av narkotika. Mannen togs in för provtagning, och polisen upprättade anmälningar om drograttfylleri och grov vårdslöshet i trafik. Mannen släpptes senare.

På lördagsförmiddagen fick polisen in en anmälan om att en personbil kolliderat med en ren på riksväg 95, nordväst om Kankberg. Inga personskador rapporterades, men det är oklart hur det gick för renen. Den berörda samebyn underrättades.

Under söndagsmorgonen beordrades polisen till en butik på Anderstorp, där en man ska ha stulit varor och sedan lämnat platsen. När den misstänkte påträffades fick polisen misstankar om narkotikapåverkan. Mannen togs in för provtagning och omhändertogs enligt Lob, lagen om omhändertagande av berusade personer. Vid ingripandet ska mannen även ha burit på ett farligt föremål. Polisen upprättade en anmälan gällande ringa stöld, narkotikabrott samt brott mot knivlagen.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons