Annons
Mark- och exploateringschef Patrik Larsen. Foto: Arkivbild / Skiss: vaxer.skelleftea.se

Klart: Infrastruktur på Anderstorp kan byggas ut – området får tydlig stadskaraktär med liv och rörelse

BOSTAD Skellefteå kommun har nu fått klartecken att bygga ut infrastrukturen på Anderstorg, där 400 nya bostäder ska byggas.

Annons

Den nya detaljplanen för Anderstorg antogs i somras och möjliggör för omkring 400 nya bostäder. Tidigare i höst har Skellefteå kommun utlyst en markanvisningstävling för bostäderna i området, där 29 bolag tävlar om vem som ska få bygga bostäderna.

Nära detta tävlingsupplägg först testades i Skellefteå, inför bygget på Lilla Nipan för cirka 10 år sedan, kom det in fem ansökningar. Senast detta tillämpades inför bygget på Erikslid kom det in 14 – och här har antalet sökandet alltså mer än fördubblats.

Annons

Någonting har hänt i Skellefteå, med andra ord. Mark- och exploateringschef Patrik Larsen berättade i höstas att de behövt jobba ganska hårt för att locka bolag förut.

Infrastrukturen byggs ut

På måndagen gav samhällsbyggnadsnämnden klartecken till Skellefteå kommun att bygga ut den kommunala infrastrukturen i området, vilket påbörjas under sommaren 2022. Då ska Anderstorg få en tydligare stadskaraktär med liv och rörelse, är tanken.

Annons

– Området ska vara lättorienterat och upplevas tryggt och trivsamt såväl för boende som för dem som passerar och besöker Anderstorg, förklarar Patrik på måndagen.

Med lekfulla utemiljöer, närhet till grönska och säkra trafikmiljöer tänker de skapa goda förutsättningar för en bra och trygg livsmiljö i Skellefteås nya bostadsområde.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons