Annons
Northvolts vd Peter Carlsson. Foto: Pressbild

Northvolt investerar flera miljarder extra i Västerås – anläggning växer

NYHETER Northvolt investerar flera miljarder extra i Västerås – och skapar minst 600 jobb på utvecklingsenheten Northvolt Labs.

Annons

Northvolt går från att investera cirka 1 miljard kronor till cirka 6,6 miljarder i Västerås.

Med denna rejäla ökning vill Northvolt skapa Europas ledande forskningscampus för batteriutveckling, med hela värdekedjan samlad på en och samma plats – från design och utveckling till återvinning. En första anläggning är redan under uppbyggnad här.

I ett pressmeddelande förklarar Peter Carlsson, vd och medgrundare på Northvolt, att satsningen är i linje med deras ambition om att etablera Europa som en ledande region inom teknikutveckling som bidrar till omställningen till ett fossilfritt samhälle.

Annons

– I dag finns det ett oåterkalleligt momentum kring övergången till batterielektriska lösningar. Northvolt Labs utökas för att dra nytta av detta – för att driva övergången mot säkra, hållbara lösningar med ännu högre hastighet, säger han i pressutskicket.

Med det ökar även anställningsbehovet på Northvolt Labs, från 400 till minst 1 000.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons