Annons

BILDSPEL: Inför öppningen – ta en smygtitt inne i topprestaurangen: ”Växer fram exakt som vi drömt”

MAT I morgon öppnar The Wood Hotel – och med det, restaurang Miss Voon på hotellets 19:e våning: "Vi är superstolta att vara här"

Annons

Det är full aktivitet i restaurangen när grundaren Jonas Svensson säger välkommen in, dagen före sin efterlängtade premiär i centrum. Skellefteå breder ut sig under de stora fönstren på 19:e plan. Personalen från Stockholm och Uppsala, som kutar runt bland hantverkare eller förbereder i köket, reagerade på utsikten när de först kom.

– På kvällen är det nästan Manhattan-känsla här uppifrån, säger Jonas och ler glatt.

Miss Voon öppnar på torsdagsaftonen; med cirka 75 sittplatser, lounge, en stor bar och en något avskild yta med tio platser, för lite större sällskap, i den bortre delen.

Annons

Stilistiskt finns en röd tråd genom alltihop, nästan bokstavligen. Arkitekten Thomas Sandells fingeravtryck går att urskilja här. Han har även utformat de två andra Miss Voon-restaurangerna i Sverige, men Jonas berättar att denna är lite mer färggrann.

Skellefteå är den välkände arkitektens hembygd och Jonas berättar att Thomas tyckt om att jobba här. Miljön har även utformats med utsikten och ljusinsläppet i åtanke.

– När jag var här första gången, med bygghjälmen på, var det svårt att föreställa sig vad som komma skall. Nu känner jag att allting växer fram exakt som vi har drömt.

Annons

Sammantaget är Jonas Svensson otroligt nöjd. Och peppad. Han tycker att helheten i huset, från konsert- och nöjesmöjligheterna i kulturhusdelen till spaet i hotellets topp, också stärker varje enskild del. Den helheten ska Miss Voon bidra till, berättar Jonas.

– Det känns fantastiskt att öppna i morgon. Vi är superstolta att vara här, säger han.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons