På onsdagen bjöds Megafonen upp på 19:e våningen, där asian fusion-restaurangen Miss Voon laddat inför torsdagens premiär. I dag jobbar vi oss nedåt genom hotellet.
Först till fjärde våningen och restaurang Mandel, med smaker och stilistik inspiration från Västerbotten. Här blandar sig ljusare och mörkare trä med inslag av stenliknande kakel, dekorativa horn, fällar och mossor. Bland levande ljus och spridda krukväxter.
– Namnet ”Mandel” är taget från mandelpotatisen, som ju också är en västerbottnisk delikatess, säger en glad Sabina Jonsson, kommersiellt ansvarig på The Wood Hotel.
Här serveras frukost, lunch och middag. Restaurangen har 160 sittplatser, den stora terassen inte inräknad. Sabina visar och berättar att terassen även ska hållas öppen för mingel på vintern, då utrustad med värmeaggregat och plädar för trivselns skull.
Även lokala drycker ingår i utbudet. Vi kanske inte ser den, men Sabina förklarar att allt det västerbottniska blir en exotisk lockelse för trähotellets internationella gäster.
– Det känns magiskt att öppna, och nästan overkligt när man har väntat så länge. Vi öppnar verkligen en helt ny reseanläggning och destination från världens alla hörn.