Annons
Niclas Hällgren och Anna Ploysuksai.

Nytt namn och utvecklat koncept – restaurang i centrum gör nystart: ”Behöver brett restaurangutbud”

MAT I morgon fredag blir det officiellt. Krögaren Niclas Hällgren slutar vara franchisetagare till Texas Longhorn, istället ska han och Anna Ploysuksai nu driva centrumrestaurangen vidare i egen regi.

Annons

I morgon ska skyltarna tas ned från fasaden på gågatan. Niclas Hällgren berättar att de inte blivit oense med Texas Longhorn, snarare känner restaurangen att de bara vill göra någonting nytt nu. Någonting eget, vilket också tillåter dem att bli mer flexibla.

– Vi ser en styrka i det, både sett till hur vi kan styra utbudet och verksamheten i stort.

Han gör denna nystart tillsammans med sin sambo Anna Ploysuksai. Paret ska driva restaurangen tillsammans, med hjälp från de sex andra hel- och deltidsanställda som redan jobbar här. De är minst sagt peppade inför deras fortsatta satsning i Skellefteå.

– Att vara med och driva det här, för mig känns det som en dröm, berättar Anna glatt.

Annons

– Vi tror på Skellefteå och det har vi alltid gjort, så det känns roligt, instämmer Niclas.

En mjukstart på det nya

Skyltarna byts ut, men i övrigt blir övergången väldigt mjuk. Restaurangen ska behålla delarna av utbudet som de vet att folk uppskattar, och successivt utforska nya saker.

– Responsen har varit så jäkla bra på en del, så det tänker vi inte ta bort. Vi vill såklart inte skrämma bort stammisarna utan de ska känna igen sig, säger Niclas och tillägger.

– Men redan nu tänker vi till exempel jobba med rökta produkter i större omfattning.

Annons

Nu får restaurangen även större frihet att jobba med lokala leverantörer på ett annat sätt. Den invändiga restaurangmiljön förblir sig någorlunda lik, i alla fall inledningsvis.

Har goda förhoppningar

Det nya namnet blir ”Meat us”, med tillägget ”barbecue and smoke house”. Anna och Niclas ska hålla öppet under omvandlingen och de har en bra känsla inför nystarten.

– Med den starka tillväxten i Skellefteå behöver vi också ha ett brett restaurangutbud.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons