Annons
Det blir en 3.0-modell som öppnar på Hedensbyn, likt denna i Stockholm. Foto: Råvara

Populär kedja satsar i Skellefteå – etablerar en till restaurang i stan: ”Hoppas att det blir uppskattat”

MAT Snart ska en ny Råvara-restaurang etableras i Skellefteå.

Annons

Från födelseplatsen i Luleå har Råvara-restaurangerna spridit sig över Sverige. I maj öppnades en ny restaurang i Stockholm, snart öppnar en i Boden och Skellefteå står på tur, igen. De finns redan på Solbacken och har blivit populära. Nästan för mycket.

– Det kanske kan ses som ett ”trevligt” problem, men vissa dagar får gästerna vänta för länge. Det är frustrerande, både för oss och gästerna såklart, och vi har planerat att öppna en ny restaurang i Skellefteå. Ett bra tag, säger ägaren Anders Hellman.

– Så nu kan vi minska på trycket med en till enhet. Jag hoppas att det blir uppskattat.

Råvara serverar hälsomat; sushi och sallader, med människans inre miljö i åtanke. Foto: Råvara

Strategiskt vald plats

Nästa restaurang öppnar på Hedensbyn, på samma fastighet där PDL Group öppnar sin nästa padelhall, men i en separat byggnad. Inte olik den som finns på Solbacken.

– Det här blir version 3.0. Den är lite mer utvecklad men har ungefär samma storlek, någon kvadratmeter större. Här kommer det också finnas drive-in och uteservering.

Han tror på platsen, inte minst med anledning av dess närhet till Northvolt-området.

Annons

– Hedensbyn har varit lite av ett industriområde, men jag tror att allting kommer att bli mer kommersiellt när det häftiga kring Northvolt kommer igång, berättar Anders.

Vill satsa tillsammans

Råvara har ett pågående samarbete med PDL i Skellefteå. Anders uppskattar att nu kunna fördjupa det samarbetet på Hedensbyn, vilket är ömsesidigt från PDL:s sida.

– Vi på PDL Center Hedensbyn ser verkligen fram emot att fortsätta och utveckla vårt samarbete med Råvara. Deras freshfood passar oss perfekt och nu när vi blir grannar kommer relationen att bli ännu tajtare, säger Mats Danson vid PDL i en kommentar.

Annons

Det är lite osäkert kring leveranser nu, sett till läget i omvärlden, men Anders hoppas kunna öppna den nya restaurangen vid årsskiftet. Han är hoppfull inför mottagandet.

– Vi tror på det här, och på att göra det tillsammans med PDL, säger Anders Hellman.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons