Annons
Foto: Skebo

Skebo bygger 114 nya lägenheter i Skellefteå: ”Bidrar till ett bredare utbud av centralt belägna hyresrätter”

NYHETER Skebo fortsätter att bidra med nya lägenheter till Skellefteås bostadsmarknad. Den här gången bygger de två hus med totalt 114 hyresrätter på Klockarhöjden, skriver Skebo i ett pressmeddelande.

Annons

Skebo investerar närmare 170 miljoner kronor i byggprojektet, som är ett av fastighetsbolagets största under 2000-talet. Skebo har avropat Lindbäcks via Sveriges Allmännyttas ramavtal vilket har påskyndat upphandlingsprocessen och därmed byggstarten, där förhoppningen är att den ska ske redan vid årsskiftet.

Inflyttning beräknas ske sommaren 2023.

– Det finns ett stort behov av bostäder i Skellefteå och genom den här satsningen bidrar vi till ett bredare utbud av centralt belägna hyresrätter, säger Skebos styrelseordförande Harriet Classon.

Annons

De två husen kommer att byggas med en stomme av trä och blir fyra respektive sju våningar höga med en total bostadsyta på 5 211 kvadratmeter. De 114 hyresrätterna är fördelade på 46 ettor på 27–35 kvadratmeter, 32 tvåor på 45–55 kvadratmeter och 36 treor på 54–73 kvadratmeter.

Samtliga lägenheter har balkong och förråd och husen har gemensam tvättstuga på markplan. I anslutning till husen byggs nya parkeringsplatser, där 20 utrustas med laddstationer och ytterligare 20 förbereds för framtida behov. I direkt närhet till bostadsentréerna byggs väderskyddade cykelparkeringar.

Annons

– Skebo fortsätter att vara en drivande aktör i Skellefteås utveckling och vi har hög efterfrågan på våra nyproduktioner. De som flyttar in på Klockarhöjden får direkt närhet till skog och natur och samtidigt promenadavstånd till centrum. Det är ett intressant område där vi redan har hyresrätter, så det är ett naturligt steg för oss att utveckla det ytterligare med fler bostäder, säger Skebos vd Åsa Andersson.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skebo.
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons