Annons
Foto: Arkivbild

Undersökning visar: Skellefteå har decenniets största värdeökning på bostadsrätter och småhus i landet

BOSTAD Under de senaste tio åren har Skellefteborna haft den största procentuella värdeökningen på bostadsrätter och småhus i hela landet, enligt en utredning av Swedbank och sparbankerna.

Annons

Swedbank och sparbankerna har undersökt bostadsprisernas utveckling under en tioårsperiod, mellan 2011 och 2021. I snitt i Sverige har medelpriset på bostadsrätter stigit med 93 procent under perioden och medelpriset på småhus med 86 procent.

Skellefteå får ett särskilt omnämnande här. Av alla Sveriges kommuner är det här den allra största procentuella värdeökningen finns – på både bostadsrätter och småhus – då snittpriset på bostadsrätter stigit med 346 procent och småhus med 160 procent.

Annons

Bara i Borås, Skövde och Falkenberg har snittpriset på bostadsrätter också stigit över 200 procent under samma tioårsperiod. På listan av kommuner där småhuspriserna stigit över 120 procent finns även Gotland, Hässleholm, Trollhättan och Enköping.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons