Annons
Baserat på pressmeddelande
Lägenheterna byggs i kvarteret Kvarnbacken. Foto: Patrick Degerman

Skebo bygger 70 nya lägenheter: ”Kommer att bli riktigt fina hus”

BOSTAD Skebo satsar på nyproduktion och bygger 70 lägenheter i kvarteret Kvarnbacken i Kåge, skriver de i ett pressmeddelande.

Annons

– Skellefteå genomgår en kraftig expansion och det känns fantastiskt roligt att sätta spaden i backen. Det är också roligt att konstatera hur efterfrågan på bostäder vuxit utanför centrala Skellefteå, berättar Skebos styrelseordförande Harriet Classon.

De 70 lägenheterna byggs i kvarteret Kvarnbacken precis vid älven. Contractor har vunnit totalentreprenaden, värd 84 miljoner kronor, och projekteringen är igång.

Husen får väggar och bjälklag i trä. De byggs av Jörnträhus, som ingår i koncernen.

Så här ska de sju nya tvåvåningshusen placeras. Källa: Skebo

– Husen i Jörn byggs med råvaror från regionen och med lokalt kunnande. För vår del är det också en stort förtroende som Skebo ger oss. Det stärker vår personal och våra partners i det här byggprojektet, säger Kurt Nyström, vd på Contractor Skellefteå.

Skebos nuvarande fastighet på Ulriksgatan, som uppfördes 1967, ska nu rivas. Istället byggs sju tvåvåningsradhus på fastigheten. Lägenheterna blir på 31-69 kvadratmeter.

Annons

Skebos förhoppning är att betongplattorna till de nya husen ska gjutas innan vintern.

– Vi bygger en mix av lägenheter som vi tror kommer att svara bra mot behoven som vi ser. Det kommer att bli riktigt fina hus att bo i, berättar Skebos vd Åsa Andersson.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skebo
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons