Annons

Påverkan i hand- och armfunktion efter vårdbesök – brister anmälda

NYHETER Brister i handläggningen av en patient med en skada i halsryggen har anmälts till Ivo, Inspektionen för vård och omsorg.

Annons

Patienten i Västerbotten väntade på operation för sin halsryggskada. Enligt regionen försämrades personens neurologiska tillstånd, men patienten bedömdes inte behöva någon utökad vård. På vårdavdelningen drabbades hen sedan av plötsligt hjärtstopp.

Hjärt- lungräddning påbörjades direkt och patienten kunde senare opereras. När hen senare skrevs ut noterades en lindrig påverkan i patientens hand- och armfunktion.

Det är inte säkert att en annan handläggning hade förändrat det här, men regionens efterföljande analys visar att det har funnits brister. De har nu utrett fallet, tagit fram åtgärder för att minska risken för upprepning och anmält händelsen enligt lex Maria.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons