Annons
Skellefteå lasarett. Pressbild: Region Västerbotten

Regionen går in i stabsläge: ”Måste öka samordningen av sjukvården”

NYHETER I dag aktiveras den särskilda sjukvårdsledningen på lokal och regional nivå, skriver regionen i ett pressmeddelande.

Annons

Region Västerbotten skriver att stabsläget aktiveras för att möta de utmaningar som den ökade smittspridningen i Västerbotten innebär för hälso- och sjukvården.

I ett första skede kommer en mindre stab med nyckelfunktioner att kallas till möten två gånger i veckan för att följa utvecklingen, skapa en gemensam lägesbild samt samordna aktiviteter och kommunikation. Stabsläget innebär kortare beslutsvägar.

– Vi har nu en situation där vi måste öka samordningen av sjukvården i hela länet för att tillsammans möta de påfrestningar som den ökade smittspridningen kommer att innebära för oss, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Brita Winsa i pressmeddelandet.

Annons

Stabens sammansättning kommer över tid att anpassas efter hur smittspridningen utvecklas och hur de aktuella behoven ser ut. Särskild sjukvårdsledning är den lägsta nivån av stabsläge, som sedan kan följas av förstärkningsläge och katastrofläge.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Region Västerbotten
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons