38-årige Mohamad Khattab är rutinerad som egenföretagare, men det håller inte nervositeten borta. Han har jobbat med livsmedel förut, han driver även Jalla Jalla Taxi sedan tidigare, men som krögare i Skellefteå är det mycket som känns nytt.
Och nu, efter månader av arbete, tänker han slå upp portarna till Angry Grizzly Bar.
– Jag siktar på att öppna i morgon tisdag. Jag inväntar en order och har några saker kvar att fixa, jag ska storstäda bland annat, men jag hoppas kunna öppna då.
I lokalen ser allting väldigt annorlunda ut jämfört med när Beirut Livs var här. Som namnet antyder genomsyrar ett vildmarkstema den nya verksamheten. Mohamad har dov belysning, lyktor på borden – och en uppstoppad björn innanför entrén.
– Jag fick söka länge. När jag till slut hittade den där i Boliden så slog jag till direkt.
Väldigt nöjd med resultatet
Här ska det serveras autentisk libanesisk mat. Inslag från det libanesiska köket har gått att hitta i Skellefteå tidigare, men Mohamad tycker inte att det är samma sak.
– Angry Grizzly Bar blir den första riktiga libanesiska restaurangen i stan, säger han.
Han tänker ha à la carte-meny, take away, catering och lunchbuffé. Fyra tv-apparater är upphängda och Mohamad hoppas att hockeyentusiasterna ska hitta hit. Först hade han tänkt ha ett renodlat kafé i lokalen, men planerna har vuxit sedan dess.
– Jag är jättenöjd med hur det blev. Det känns nervöst nu, men jag är också taggad.
Mohamad följer utvecklingen kring coronapandemin. Han hoppas kunna anordna ett libanesiskt julbord på Angry Grizzly Bar, om bara förutsättningarna tillåter det.
Han överväger också fler satsningar i restaurangbranschen längre fram, men just nu är han lite hemlighetsfull om det. Den nye krögaren börjar med att komma igång här.
– Jag har verkligen gått all-in. Jag har stora drömmar, berättar Mohamad Khattab.