Annons
Fredrik Johansson har förvärvat restaurangflotten och anläggningen på Ytterholmen. Foto: Christian Eriksson-Mård

Stora planer på utökad underhållning vid Skellefteälven: ”Program över hela sommaren”

NÄRINGSLIV Den nye ägaren av restaurangflotten i Skellefteå ser stora saker i framtidens underhållningsmöjligheter vid älven.

Annons

Just denna sommar lyser Kajplatsen Restaurang & Café med sin frånvaro, men i vanliga fall brukar den ligga förtöjd nedanför Bryggarbacken i centrala Skellefteå.

Nu har Fredrik Johansson förvärvat den flytande restaurangen av Lisa och Christian Eriksson-Mård. Fredrik är född i Norsjö och har bott i Skellefteå en sväng, men nu håller han till i Umeå. Han har fortfarande kvar föräldrarna och systerbarnen i stan.

– Jag är där ganska ofta. Jag har också kontinuerlig kontakt med företagarna i stan.

Fredrik har många års erfarenhet i branschen. Han är delägare i Renmarkstorget Fem – som driver O’Learys, Cinco och Hörnet i Umeå – och i produktionsbolaget Pepson.

Fredrik Johansson. Foto: Privat

”Skulle lyfta hela stan”

Med andra ord har Fredrik alla förutsättningar att anordna liveunderhållning.

– Verksamheten behöver steppas upp för att bli någonting som folk verkligen gillar. Jag tänker mig ett program över hela sommaren, med olika teman och inriktningar.

– Jag vill även ha en tydligare inriktning på mat, berättar han.

Fredrik kan exempelvis även tänka sig att arrangera en egen variant av En Flotte.

– Det skulle lyfta hela stan. Om jag tar in 200 kunder som arrangör, mig skulle det inte göra någonting om 700 andra sitter och lyssnar på gräset eller på andra restauranger.

Annons

Nyinvigning nästa sommar

Med allting som händer i Skellefteå ser Fredrik mycket potential. I förvärvet ingår även anläggningen på Ytterholmen i älven, som han tänker rusta upp längre fram.

På restaurangflotten ska vissa ombyggnationer påbörjas redan i höst, så att den är redo för en nyinvigning nästa sommar. Fredrik ser fram emot den. Det nya namnet kommer att tillkännages framöver, likaså personerna som kommer att jobba där.

– Jag har hittat helt rätt folk som ska driva det här, säger Fredrik Johansson.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons