Annons
Foto: Pixabay

Kommunen påminner om vikten av att hålla avstånd på stränderna: ”Ligger på individens egna ansvar”

NYHETER På torsdagen slogs ett värmerekord i Skellefteå – och fler varma dagar väntar. Kommunen påminner om viktiga saker för badsugna strandbesökare att ha i åtanke i jakten på svalkning.

Annons

Megafonen har tidigare berättat om hur Skellefteå kommun resonerar kring utebaden och badstränderna i sommar, med tanke på den rådande situationen.

Kultur- och fritidskontoret är nu på gång med att sätta upp skyltar på badplatser, men kommunen har varken tillsynsansvar eller möjlighet att se till att riktlinjerna följs.

– Det ligger på individens egna ansvar att hålla restriktionerna från Folkhälsomyndigheten om att ha ett avstånd på minst två meter från andra besökare när man hittar sin plats och njuter på stranden, skriver kommunen på sin hemsida.

Annons

Skyltarna ska påminna om det här. De placeras både på de kommunala baden och badplatserna som sköts av föreningar som får bidrag av Skellefteå kommun.

– Skyltarna innehåller budskap om att hålla avstånd på flera språk, information om att du är välkommen utan förkylningssymptom, skriver kommunen.

Plakaten ska dessutom innehålla tips på andra badstränder och aktiviteter, om det skulle visa sig vara fullt på stranden som man har tänkt besöka.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons