Annons
Simon Engman vid Advokatbyrån Kaiding. Foto: Fotograf Paulina / Pixabay

Efter konkursen: Verksamheten lever vidare – anställda blir kvar

NÄRINGSLIV För två månader sedan begärdes Norrlandstvätten i konkurs. Nu står det klart vad som händer med verksamheten.

Annons

Konkursförvaltaren Simon Engman vid Advokatbyrån Kaiding meddelar att N-Kvarteret Kommanditbolag, med säte i Skellefteå, kommer att ta över samtliga tillgångar i konkursboet. Advokaten beskriver bolaget som en stabil aktör.

Överlåtelsen innebär verksamheten som har bedrivits av Norrlandstvätten får en fortsättning. Den kommer nu att bedrivas i bolaget Fastighetsbolaget Samhörigheten i Skellefteå AB:s regi. Enligt Simon Engman kommer det namnet sannolikt att ändras.

Annons

Nina Nikolov, som varit platsansvarig vid Norrlandstvätten, kommer att fortsätta ansvara för den dagliga driften. Enligt Ronny Pettersson, som äger N-Kvarteret Kommanditbolag, kommer även andra anställda att vara kvar.

– Det här känns jättebra. Vi tar över den 1 juli så det här är helt nytt, säger han.

Vad har lett fram till beslutet att ta över tillgångarna i konkursboet?

– Vi tycker att en tvätt ska kunna gå i Skellefteå, berättar Ronny Pettersson.

Simon Engman tycker att det är glädjande att verksamheten får en fortsättning.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons