Annons
Foto: Pixabay

Lista: Här finns uteserveringar i Skellefteå – och så har aktörerna anpassat sig på grund av covid19

MAT Megafonen har kollat runt bland stadens aktörer om hur de tänker kring den annalkande uteserveringssäsongen.

Annons

De frågor restaurangerna och kaféerna fått svara på är följande:

  • Har ni vidtagit några åtgärder på er uteservering inför årets säsong?
  • Hur många sittplatser kan ni erbjuda i år?
  • När öppnar ni för säsongen?

Nedan följer svaren.

Nordanågården

”I dagsläget kan vi erbjuda 50 platser på vår uteservering med gott om avstånd till närmsta bordsgrannar. Vi har plockat bort bord och stolar för att frigöra mer plats. I sommar kommer vi bara att ha öppet för lunchservering. Men redan nu kan man avnjuta lunchen på vår uteservering då vädret tillåter.”

Lanthandeln på Nordanå

”Här kommer vi att kunna erbjuda 50 platser totalt på vår uteserveringsyta. I år kommer vi att kunna erbjuda platser både på vår norra och södra sida om caféet. Vi har gått om plats mellan bordsgrannarna. Vår uteservering är redan öppen och välbesökt på dagarna.”

Pinchos

”Totalt kommer vi att erbjuda 110 platser på båda våra uteserveringar i sommar. Då har vi gott om plats mellan bordsgrannarna. Nytt för i år är att vi kommer att kunna erbjuda en ny uteservering utanför vår inglasade uteservering. Vår inglasade uteservering är redan öppen, så nu väntar vi bara på värmen så vi kan slå upp taket och öppna våra fönster. Vår nya uteservering planeras att vara igång vecka 21.”

O’Learys

”I år kommer vi att dra ner antalet platser på vår stora takterrass. Istället för 350 gäster så kommer vi bara att erbjuda 200 platser både uppe och nere, på våra uteserveringar. Detta möjliggör att vi kan skapa mer plats mellan bordsgrannarna och man inte behöver trängas. Så fort vädret tillåter kommer vi att dra igång våra uteserveringar. Vi har redan förberett allt för att snabb kunna vara igång.”

Annons

Olanders Café

”I vanliga fall kan vi erbjuda 40 platser, men nu har vi endast 20 platser, så att vi kan skapa mer avstånd mellan bordsgrannarna och trevligare atmosfär så man inte behöver trängas. Vi har redan öppnat vår uteservering.”

Restaurang Rustique

”I år kommer vi att erbjuda 80 platser på våra uteservering för våra matgäster. Dessutom har vi minst 1.5 meter mellan borden för att följa de gällande rekommendationerna. Dessutom kan vi erbjuda våra soffgrupper med gott om avstånd till nästa soffgrupp. Vi har redan dragit igång med vår uteservering. För att hålla värmen uppe, innan sommarvärmen, har vi installerat flera värmelampor runt om på vår uteservering.”

Juicebruket

”Vi drog igång vår verksamhet i våras och har nu gjort klart att vi ska bli med uteservering. Vägg i vägg med vårt kaffe finns det en terrassyta som vi kommer att kunna erbjuda 15 platser i sommar för våra gäster. På detta vis kan vi erbjuda gott om plats mellan borden för våra kunder att njuta av både solen och stämningen. Vi kommer att öppna vår uteservering i början på juni.”

Tacobar

”På vår uteservering kommer vi i år att erbjuda 20 platser för vår gäster. Detta medför att vi kan ha mer glest mellan borden, så att ingen trängsel kommer att uppstå. Redan nu kan man komma och njuta av våra platser alla dagar i veckan.”

Washushi

”Vi kommer ha mellan 20-30 platser i år, på vår uteservering. Detta för att följa de riktlinjer som gäller för serveringsområden i rådande tider. I början på juni, då värmer kommer, så slår vi upp portarna för vår uteservering.”

Annons

Rungs Thaikök

”Vi har i år byggt en helt ny uteservering där vi kommer kunna ta emot upp till max 30 platser för att kunna hålla avstånd mellan bordsgrannarna. Vi räknar med att vara färdigbyggda och klara för start i början på juni, då värmen kommer, så det blir skönare att kunna sitta ute.”

Stigs Konditori

”Vi har vidtagit åtgärder för att säkerställa våra gästers trygghet att besöka oss genom att kunna erbjuda mycket utrymme mellan bordsgrannarna. Vi har totalt 50 platser att tillgå i år, detta genom att kunna dra nytta av vår gräsmatta som ligger in till vår uteservering. Reda nu kan man besöka vår uteservering.”

Ainas Café

”Vi har ställt våra bord mindre tätt mellan varandra och kan på detta sätt erbjuda 30 platser på vår uteservering. Vi har redan öppnat vår uteservering och längtar efter solen och varmare väder.”

Big Smajl

”På våra tre restauranger erbjuder vi platser på våra uteserveringar. I år har vi sett till att hålla mer avstånd mellan borden på alla våra enheter. Samtliga tre restauranger har redan öppnat sina serveringar. Följande antal platser erbjuder respektive enhet:
Kanalgatan: 16 platser. Torget: ca 20 platser. Moröhöjden: ca 16 platser.”

Annons

Bryggargatan

”Totalt, inklusive både bar och restaurangservering, så erbjuder vi denna sommar ca: 120 sittplatser. I år har vi reducerat antalet platser rejält för att ha större avstånd mellan borden. Vi har redan smygöppnat och vi har själva hunnit med att njuta av god dryck i kvällssolen. Funkar fint då vi har effektiv infravärme ovanför de flesta platserna.”

Texas Longhorn

”Till i år har vi plockat bort soffgrupper och bord vilket gör att vi kan erbjuda ca 50 platser, på vår uteservering, för våra gäster. I och med detta så kommer vi att ha glest mellan borden för bästa trivsel och trygghet för våra gäster. Så fort värmen kommer så öppnar vi. Filtar kommer att finnas för utlåning.”

Carl-Viktor

”Vi kommer att få en större yta för vår uteservering i år. Detta medför att vi kan hålla 1.5 meters avstånd mellan borden. Ca 40 platser kommer vi att kunna erbjuda i år. Så fort värmen kommer öppnar vi.”

Isboden

”Vi öppnar för säsongen den 30 maj och välkomnar våra gäster till dubbelt så många sittplatser utomhus i vår stora mysiga trädgård, ca 100 platser, med gott om utrymme mellan borden. Vi kommer att uppmana våra gäster att hålla avstånd, dock vill vi uppmana våra gäster att INTE flytta runt borden själva, utan be om hjälp av personalen. Vi kommer inte att erbjuda filtar för utlåning, med tanke på smittspridning. Ta gärna med er en egen filt, om ni är frusna av er.”

La cena

”Vi öppnar vår uteservering för första gången i år. Självklart kommer vi att följa myndigheternas rekommendationer. Vi kommer att kunna erbjuda 30 sittplatser med glest mellan borden. Så fort värmen börjar komma så öppnar vi upp.”

Golfrestaurangen

”Premiären för oss är den 21/5. Vi kommer kunna erbjuda ca 65 sittplatser på vår inglasade servering och uteservering, med glest mellan borden. Självklart följer vi myndigheternas rekommendationer för att skapa trivsel och trygghet för våra gäster.”

Verandan

”Vi har redan hunnit öppna vår uteservering för några veckor sedan. Ca 40 sittplatser kan vi erbjuda i dagsläget. Dock håller vi nu på att utforska möjligheten att utöka vår yta för att kunna skapa fler sittplatser och fortfarande ha gott om plats mellan borden. Vi följer noggrant myndigheternas rekommendationer för att alla ska känna sig trygga hos oss. Dessutom har vi två stora soffgrupper som man också kan nyttja.”

Sea Land Sushibar

”Vi kommer givetvis att hålla oss till restriktionerna som gäller från myndigheterna. Vi kommer att ha ca 10-15 platser utomhus. Vår uteservering är redan öppen sedan några veckor tillbaka.”

Café Lilla Mari

”Avstånd mellan borden är viktigt, så att alla känner sig bekväma med att besöka oss. Vi följer folkhälsmyndighetens rekommendationer på minst 1,5 meter mellan borden. Ca 50 sittplatser har vi på vår trevliga uteplats framför vårt café. Vår servering, utomhus, är redan öppen sedan fyra veckor.”

Espresso House

”Vi har säkerställt att det är gott om utrymme kring varje sittplats. Och även tagit ut de enda möblerna som går för att hålla oss till avstånden. Vi kan idag erbjuda 20 sittplatser. Hos oss har man kunnat sitta ute och njuta sedan en månad tillbaka.”

Valentino

”I slutet av maj kommer vi att öppna vår uteservering. Där kommer vi i år att kunna erbjuda ca 25 sittplatser med bra avstånd mellan borden. Vi kommer att följa rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. ”

Kåge hamncafé

”Den 15 juni öppnar vi upp för säsongen. Nytt för i år är att vi kommer att bygga ut vår uteservering så att vi kan ta emot ca 180 sittande gäster. Vi bygger ut för att kunna hålla goda avstånd mellan borden. ”

Furuögrunds hamncafé

”Vi kommer öppna lördag den 13 juni för säsongen. I sommar kommer vi kunna nyttja vår stora gräsyta ännu mer, för att kunna följa rådande läge och hålla avstånden mellan borden. 152 sittplatser kan vi erbjuda i sommar. ”

 

Listan uppdateras.

Vill du också synas här?

Skicka ett e-postmeddelande till info@megafonen.nu. Att vara med i listan är kostnadsfritt.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons