Annons
Asma Siddika ska öppna en sushirestaurang i Vintergatan.

Ny restaurang öppnar i gallerian Vintergatan: ”Vi hoppas öppna innan midsommar”

MAT Det blir en ny sushi-restaurang som öppnar i den lokal som Godisvågen tidigare höll till i. Bakom satsningen står Asma Siddika.

Annons

Sedan en tid tillbaka har den lokal som klassiska Godisvågen tidigare nyttjade stått tom, men inom kort flyttar en ny aktör in i Vintergatans galleria. Det är Asma Siddika som ska öppna en sushirestaurang.

– Jag har tittat på lokaler i över ett år och sökt efter ett bra, centralt läge. Den här lokalen känns perfekt, säger hon till Megafonen.

Asma har tidigare jobbat på sushirestauranger i över nio år men aldrig drivit ett eget ställe.

– Jag har jobbat i Skellefteå, Umeå och Stockholm, men nu kände jag att det var dags att öppna ett eget ställe, säger hon.

Annons

I restaurangen kommer sushin att lagas på beställning.

– Det blir lite jobbigare än om man gör sushin i ordning innan, men det blir också mycket godare. Jag vill erbjuda Skellefteåborna riktigt fräsch och god sushi, säger Asma.

TAKE AWAY
Förutom sushi kommer även japanska sallader, varmrätter, kaffe och fikabröd att säljas.

– Även för de som inte vill ha sushi kommer det att finnas något, säger hon.

Lokalen, som är cirka 90 kvadratmeter stor, rymmer 32 sittplatser.

– Men utöver det är även marknaden för take away stor inom sushi, och det går utmärkt att köpa mat här och till exempel gå ner till bryggorna också.

Lokalen renoverades för tre år sedan, men en del arbete krävs ändå för att få den i ordning innan öppning.

– Den är fräsch i grunden men vi ska tapetsera om, få dit möbler och installera köket innan vi kan dra igång. Vi hoppas öppna innan midsommar, säger hon.

Detta är en artikel ur nya
numret av Megafonen:


Nya numret av Megafonen delas ut till 30 500 hushåll och 2500 företag under onsdagen den 22/5. Tidningen går också att läsa på Megafonen.nu och via tidningsställ på utvalda platser i Skellefteå kommun. Missa inte det!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons