Annons
SKELLEFTEÅ Ny spelplats blir det för nästa års sommarteater.">

Nästa års sommarteater

class="alignnone size-full wp-image-8430" title="Tre kärlekar" src="https://megafonen.nu/wp/wp-content/uploads/2011/12/tre-1-av-1.jpg" alt="" width="468" height="229"/> SKELLEFTEÅ Ny spelplats blir det för nästa års sommarteater.

Annons

SKELLEFTEÅ Ny spelplats blir det för nästa års sommarteater.

Lagom till att första snön får ligga kvar på marken, så presenterar västerbottensteatern sina nya sommarteater.

TRE KÄRLEKAR

av Lars Molin. Premiär 16 juni 2012. Västerbottensteatern ger årets sommarteater i Nordanåparken, Skellefteå!

Tre generationer. En fors. Ett kraftbolag. Andra världskriget tar slut, men för familjen Nilsson har striderna bara börjat…

I Tre Kärlekar  möter vi familjen Nilsson under ett par dramatiska och omvälvande år på 40-talet. Andra världskriget är på väg mot sitt slut men bonden Egons krig mot Kraftbolaget har precis börjat. Ska den 10 000 åriga forsens brus tystna till förmån för samhällsutvecklingen? Många nya arbetstillfällen och möjligheter utlovas från kraftbolaget, men frågan är till vilket pris?

Den yngste sonen Gösta kör motorcykel, förälskar sig i Lilian Melin, får barn och drömmer om att bli officer och fortsätta flyga. Den äldre brodern Orvar inleder en politisk karriär och meddelar pappa Egon att han gärna vill gärna ta över gården, samtidigt som han etablerar affärskontakter med kraftbolaget. Systern Britta bor hemma på gården med sitt lilla barn, hon längtar efter sin älskade Krona (barnets far) och får en dag möjligheten att öppna ett café. Med tiden växer caféet till ett hotell och Britta blir självförsörjande. Kvar hemma på gården stretar Ester och Egon vidare för att få allt att hänga ihop.

Ute i stora världen blir det äntligen fred men för familjen Nilsson hopar sig problemen.

Pjäsen Tre Kärlekar  baseras på Lars Molin stora tevesuccé från 1989 med samma namn. För regin står Åsa Kentros Ekberg som närmast kommer från Dalateatern där hon regisserat Maria Bloms Under hallonbusken.

Dramatiseringen är gjord av Kjell Sundstedt. För teaterscenen har Kjell skrivit pjäser och dramatiserat flera romaner. B.l.a Juloratoret och Simon och Ekarna (båda i Niklas Hjulströms regi).

Sommaren 2012 spelas Tre kärlekar i Nordanåparken, Skellefteå, med ett tjugotal skådespelare och teateramatörer på scenen. Med i arbetet finns också Ela Baumann, koreograf från Luxemburg

Biljetterna släpps i början på mars 2012.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons