Annons
Annons

Torskrygg

Annons MOBILE TOP

Finns knappast något godare i fiskväg om du frågar mina barn.
Finns knappast nåt enklare att laga om du frågar mig.

20130903-202932.jpg

Rimmad torskrygg med pressad potatis och skirat smör 4 pers

800g färsk torskrygg
salt
ytterst lite vitpeppar från kvarn
smör

Dela torsken i fina stora portionsbitar.
Rimma torskryggen genom att salta på den ganska ordentligt på alla sidor.
Låt den ligga minst en halvtimme och gotta sig, men skinnet kvar.
Slå på ugnen på allt mellan 100-150 grader. Jag brukar köra låg temp.
Lägg 100g smör i en kastrull och smält på svag värme. T av värmen.

Stek torskryggeni en stor klick smör i het panna. Den ska få en fin gyllene yta.
Lägg den sedan i en ugnsform oc sätt in i mitten av ugnen tills termometern visar 55 grader.
Smöret i kastrullen har delat på sig nu. Häll bara det gula (övre skiktet) i en skål (se till att det är varmt) och kasta den ”vita delen”.

Njut med kokt pressad potatis, lite bönor/ärtor och skirat smör. Riv gärna på lite färsk pepparrot också för extra sting!

Annons
Annons
Annons
Annons