Annons
Den första upplagan av Work Together Festival blev en städad tillställning i fint väder. "Det kommer att bli minst lika bra nu", säger Markus Nyström, projektledare vid huvudarrangören Sensus Skellefteå. Foto: Rebecka Larsson Skoog

Nu är det dags – nya festivalen gör comeback: “Blir en fantastisk helg”

NÖJE Det bär iväg en andra gång. Till helgen den 7-9 juni anordnas Work Together Festival på Mobacken i Skellefteå, fylligare än i fjol och med en rad artister och band.

Annons

Efter ett lyckat första genomförande har över 200 volontärer slutit upp i årets arrangemang. Festivalen anordnas av studieförbundet Sensus i samarbete med Bilda, Röda korset och kyrkorna i Skellefteområdet, och vissa frivilliga har nåtts genom dem.

– Det är mycket släkt och vänner med. Och en del som bara hört av sig och velat engagera sig, säger en glad Markus Nyström, projektledare.

Det kommer att bli minst lika bra nu.

När vi pratar är det slutet på maj, snöupplagen på Mobackenkyrkans område har röjts undan och till veckan ska scener, hoppborgar och annat sättas upp. Work Together Festival 2024 ska bli större än dess föregångare.

– Det är fler medverkande, fler workshops och mycket mer mat. Det är också marknadsstånd i år vilket känns jätteroligt, säger Markus.

Annons
En huvudakt blir klassiska Electric Banana Band. Lasse Åberg, Klasse Möllberg och Janne Schaffer tar bandet norrut för att bjuda på en repertoar med hög igenkänningsfaktor, på lördagen med start klockan 18.00. “Och då får ni ta med er allihopa”, hälsar trion på Instagram. Foto: Magnus Liam Karlsson

Hur är det med nerverna nu när det närmar sig?

– Det är lite pirrigt för det håller på att bli så stort det här, men det känns kul, skrattar han.

Det ska finnas aktiviteter som bumperball, discgolf och minigolf. Och mer för barnen; som skattjakt, sagostund, raketbyggen och annat pyssel. Det välgörenhetslopp som anordnades i fjol kommer tillbaka på lördagen och även nu till förmån för Erikshjälpens arbete för utsatta barn.

– Vi blev förvånade över att intresset var så stort och kör en favorit i repris. Det behövs ingen föranmälan, det är bara att komma hit och vara med, säger Markus.

Annons
Skellefteås egen Cimberly Wanyonyi blir en annan akt att se fram emot. Årets line-up rymmer musikförmågor från både långt och nära ifrån. Foto: Nathalie Ulinder Cuti, TV4

Mycket livemusik

Till alltsammans blir inramningen musik. Pop, rock, jazz, gospel och soul – totalt finns 27 akter på programmet, från enskilda artister till stora band.

Det håller på att bli så stort det här.

För att nämna några ska Cimberly Wanyonyi, Simon Näslund, Gareth Nugent ihop med Ellinor Springstrike, Sebastian Stakset och Frida Green uppträda på fredagskvällen. På lördagen ska bland andra Jannica Fernström upp på scenen, Carolina Miskovsky tillsammans med Daniel Pettersson, och Electric Banana Band.

– Vi kommer att sjunga, spela och hoppa alla våra kända låtar, säger “Zebran” Janne Schaffer i en bandhälsning på Instagram till Skellefteborna.

– Och då får ni ta med er allihopa, fyller “Banarne” Klasse Möllberg på.

Annons
En annan som kommer att uppträda på festivalens första kväll är skönsångaren Simon Näslund. Work Together Festival har ett komplett program på sin hemsida. Foto: Pressbild

Sammantaget tror projektledaren Markus att de har en väldigt trevlig helg framför sig. Stämningen i fjol låg på topp.

– Det kommer att bli minst lika bra nu. Vi är superpeppade och oavsett väder så kommer det att bli en fantastisk helg, säger han.

Artikeln är en del av Megafonen 4/6 – 2024. Läs hela tidningen här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons