Annons

Nu ska Lilla Kina bli The Corner – stor renovering väntar: ”Äntligen”

MAT På lördag serveras den sista kinesiska maten i lokalen innan de stänger för att bygga om.

Annons

Redan i somras kunde Megafonen berätta om att nya ägare tagit över Lilla Kina i Skellefteå. Tanken var då att renovering och namnbyte skulle ske redan på hösten, men fram till nu har namnet Lilla Kina och den tidigare menyn hängt kvar.

– Det har dragit ut en del på tiden, men nu är allt klart för att en satsning ska kunna göras. Både vi och fastighetsägaren tror på läget och konceptet, säger Nicklas Lindkvist som tillsammans med Hernan Vega ligger bakom det som ska bli The Corner.

Annons

Hernan har över 30 års erfarenhet varav 22 år som egen företagare där han drivit restauranger som Vegas Steakhouse och Los Peppes. Nicklas har snart 20 år i branschen och kommer vara den som ansvarar för dryck- och barverksamhet.

– Vi är ett bra team som kompletterar varandra, säger Hernan.

De kommande veckorna ska som nämnt en stor renovering av lokalen göras där allt från golv till tak ska bytas ut. Bland annat blir det nya fönster, helt ny inredning och en ny större bar.

– Det känns så roligt att det här äntligen blir av. Det här kommer att blir riktigt bra, säger Nicklas.

”KVARTERSKROG”
Gällande maten så kommer de att servera lunch, middag samt lättare barrätter.

– Det ska blir en restaurang och bar med kvarterskrogskänsla. Här kommer vi att ha fokus på bra kött, husmans och drycker av alla slag, säger Hernan.

Annons

Duon bakom The Corner har stora förhoppningar om framtiden och ser stora fördelar med restaurangens placering alldeles intill det blivande kulturhuset.

– Det är ett kanonläge med tanke på alla de konserter, konferenser och liknande som ska arrangeras där, säger Hernan.

Ombyggnationerna väntas ta ett antal veckor innan The Corner är redo för premiär.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons