Annons
Hooja klev på scenen efter Zara Larsson 2022. Foto: Privat

Hooja tillbaka på Summertime i helgen – minns sin förra spelning på festivalen: ”Var helt otroligt”

NÖJE Den 28 juni återvänder Hooja till Skellefteå och festivalen Summertime. Då har det gått två år sedan deras bejublade konsert på samma festival – en kväll duon ser som inledningen på den massiva framgång som sedan följde.

Annons

Hösten 2021 släppte den norrbotniska duon Hooja låten ”Banan, Melon, Kiwi & Citron” – en monsterhit som knappt gått någon inom landets gränser förbi.

Vad färre kanske vet är Summertime faktiskt var den första svenska festival som bokade bandet.

– Internt i bandet ser vi spelningen i Skellefteå 2022 som väldigt speciell. Vi skulle spela på den mindre scenen men ju närmare vi kom spelningen desto tydligare blev det att vi skulle behöva en större scen, säger Hooja och fortsätter:

Annons

– Och helt plötsligt står vi där och fipplar med våra grejer på den största scenen. Den scen där världsstjärnan Zara Larsson blev tvungen att korta ner sin spelning för att vi skulle gå på. Det var helt otroligt, som en början på något nytt.

Höga förhoppningar

Hooja och DJ Mårdhund ser den här spelningen i Skellefteå som en av de första spelningar där de verkligen kunde ta in och njuta av det massiva gensvaret från publiken. En publik som de har höga förhoppningar på såhär två år senare.

– Den där kvällen i Skellefteå för två år sedan var helt magisk. Himlen var rosa och kvällen fantastisk. Det gör såklart att vi har höga förhoppningar på Skellefteå även den här gången. Det ska bli otroligt roligt att få visa vad vi hunnit med under de två år som gått, säger DJ Mårdhund.

Hooja i Skellefteå 2022. Foto: Privat
Hooja i Skellefteå 2022. Foto: Hanna Steinwall

När jag får tag på Hooja sitter de i en buss på väg hem från en spelning i Göteborg. Nu väntar nästan två veckors vila innan de på allvar drar igång sommarens turnerande. Men det är en paus som ingen av dem egentligen vill ha.

– Vi vill egentligen bara fortsätta. Men nu blev det ett glapp i planen innan vi ger oss av mot Västerås, Skellefteå, Luleå och resten av landet. Det blir en salig blandning av gammal och ny musik, säger Hooja.

Annons

Surrig & tråkig

I slutet av intervjun försöker jag reda ut vem i duon som sagt vad under intervjun, något som inte är helt lätt då båda pratar, ofta samtidigt. Men vägledningen jag får gör inte saken särskilt mycket enklare.

– Mårdis är den som surrar hela tiden, säger Hooja.

– Och Hooja är den tråkiga, nå så jävulskt tråkig, fyller DJ Mårdhund i.

Förutom den, enligt egen utsago, surrande och tråkiga duon kommer Summertime-publiken även att få möta den brittiska popstjärnan Jessie J som med låtar som “Bang Bang”, “Price Tag” och “Flashlight” sålt miljontals album.

Annons

Molly Sandén, Måns Zelmerlöv, Asme, Otto Knows och Lisa Ajax är andra akter som Skelleftepubliken har att se fram emot under Summertime som går av stapeln den 27-30 juni på Norrvalla.

Artikeln är en del av Megafonen 19/6 – 2024. Läs hela tidningen här »

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons