Annons
Mats Bergkvist vid Skellefteå kommun, Thomas "Linge" Lindgren vid Skellefteå Summertime, Sofia Sturesson vid Skellefteå kommun och Gunnar Karlsson, Skellefteå Summertime. Foto: David Ekström

Inflyttardagen växer – genomförs nu i samarbete med Summertime

NYHETER Inflyttardagen ger nya Skelleftebor möjligheten att lära känna sin nya hemstad. I år har rekordmånga nya invånare bjudits in varför arrangemanget flyttats till Norrvalla och äger rum i samband med Summertime-festivalen den 29 juni.

Annons

– Inflyttardagen är ett av våra mest uppskattade och det viktigaste och största eventet för inflyttarna. Det känns väldigt roligt att vi tillsammans med Summertime kan erbjuda dem detta. Det här eventet kommer att bli perfekt för hela familjen, säger Sofia Sturesson, projektledare för Welcome House Skellefteå.

Annons

5 200 inbjudna

Varje år arrangerar Skellefteå kommun Inflyttardagen där föreningar och företag visar upp sin verksamhet för de nya invånarna. Vid förra årets arrangemang deltog 1 600 nya Skelleftebor och i år förväntar man sig ett ännu högre deltagarantal då hela 5 200 personer bjudits in. Av den anledningen har Inflyttardagen flyttats från Nordanå till Norrvalla, i samband med Summertime-festivalen som också är samarbetspartner med Welcome House Skellefteå.

– Norrvalla blir en perfekt plats att genomföra eventet med sin närhet till centrum och de stora ytorna, för vi förväntar oss att det kommer att komma väldigt många, säger Sofia.

Annons

Samarbete

Inflyttningen till Skellefteå har ökat markant på senare år. 2022 flyttade 3 126 personer till kommunen. 2023 låg motsvarande siffra på 4 608 personer.

– Det känns fantastiskt roligt att tillsammans med Skellefteå Kommun och Welcome House, en mängd föreningar och organisationer göra evenemanget Inflyttardagen tillsammans. För att vi ska klara av den samhällsförvandling som vi är inne i nu så är förutsättningen att vi samarbetar, säger Thomas Lindgren och Gunnar Karlsson, Skellefteå Summertime.

Utställare på plats under Inflyttardagen:

Friskis och Svettis, Västerbottens Fotbollsförbund, Skellefteå Fotbollsförening, Kultur & Fritidsbanken, Skellefteå Cricket Lovers, Guldstaden Shotokan, CK Guldkedjan, Guldstaden Kyoshin Karate, Skellefteå Squashklubb, Praktiska Gymnasiet, Northvolt, Skellefteå Bangolfklubb, Peppes Minicirkus, Skellefteå Bangolfklubb, Jazzklubben Boston, Galleri 1, Konstnärsföreningen, Stadsbiblioteket, Sara Kulturhus, Sensus, Isak Rosenius, Kulturföreningen Mullberget, Skellefteå Riksteaterförening, Vatten och avfall Skellefteå kommun, Grundskolan Skellefteå kommun, Samhällsbyggnad, Energi och klimatrådgivare, Budget/skuldrådgivning och konsumentvägledarna, Fritidskontoret, Föräldrasupporten, Familjecentralerna, Medborgarskolan, SFI – Svenska för invandrare, Rekryteringscenter, Visit Skellefteå, Räddningstjänsten, Girl Gone International, Expats and friends, Röda korset och Nordskens vänner.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons