Annons
Foto: Pexels / Skellefteå AIK

Söderström klar – skrivit på för ny säsong i svartgult: ”Det känns bra”

ISHOCKEY Målvakten Linus Söderström skriver på för ytterligare en säsong med Skellefteå AIK. “För mig är Skellefteå AIK en klubb där man vill framåt, som alltid är med i toppen”, säger han.

Annons

27-årige Linus Söderström anslöt till Skellefteå AIK inför säsongen 22/23 och började leverera direkt. Hans första säsong i klubben resulterade i näst bäst räddningsprocent i såväl grundserien som i slutspelet. Dessutom höll han nollan i tio matcher, varav fem i slutspelet. Även innevarande säsong har han fortsatt vara en stabil kraft och nu står det klart att Söderström kommer att spela i svartgult även nästa säsong, 24/25, enligt ett pressmeddelande.

– Det känns bra och nu kan vi blicka framåt mot det som komma skall. Jag trivs väldigt bra i gruppen och jag tycker Skellefteå AIK alltid är med i toppen och utmanar om att gå hela vägen i allt man ställer upp i, säger Söderström.

Annons

Linus Söderström uttrycker stor uppskattning för Skellefteå AIK som förening och trivs med delaktigheten han upplever i klubben.

– För mig är Skellefteå AIK en klubb där man vill framåt, som alltid är med i toppen och som vill vinna allt man ställer upp i. Det är något som sitter djupt i klubben såklart, om man ser tillbaka på de senaste 15 åren. Det är en häftig kultur och det är stort att få vara en del av det, säger Linus Söderström.

Det är något som sitter djupt i klubben.

Stabilitet och leverans

Erik Forssell, general manager i AIK, ser positivt på förlängningen med Söderström som han menar står för stabilitet och leverans.

– Det känns kul att göra klart med Linus. Han har gjort ytterligare en bra säsong där han presterat på hög nivå men även klarat av att spela många matcher. Att kunna behålla samma målvaktspar även nästa säsong känns riktigt bra, säger Forssell.

Annons

Med slutspelet runt hörnet är Söderströms fokus givet.

– Det har varit en lång och tuff säsong för oss där vi presterat bra över tid och kommit starka ur grundserien. Vi ser fram emot fredag och hoppas att alla andra AIK:are gör det också.

Annons
Annons
Annons
Annons