Annons
Baserat på pressmeddelande
Sebastian Olofsson. Foto: Pressbild

Ny chef för samhällsbyggnad klar: ”Stolt och glad över förtroendet”

NYHETER Sebastian Olofsson blir ny förvaltningschef för samhällsbyggnad vid Skellefteå kommun. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Annons

Sebastian Olofsson är utbildad affärsjurist och arbetar för närvarande som chefsjurist på Skellefteå kommun. Han värvades i början av 2022 och flyttade då upp från Ulricehamns kommun.

Nu är han klar för en annan hög post. Sebastian Olofsson blir ny förvaltningschef för samhällsbyggnad. Han efterträder Hans Andersson som i våras meddelade att han, efter 21 år, planerade att gå vidare till NCC.

– Jag är väldigt stolt och glad över förtroendet. Det är ett mycket spännande uppdrag i den samhällsomvandling som Skellefteå befinner sig i. Min bild är att det finns gedigen kompetens och erfarenhet i förvaltningen och jag hoppas kunna bidra på ett bra sätt, säger Sebastian Olofsson i pressmeddelandet.

Annons

– Min uppgift blir att verkställa den politiska viljan och skapa goda förutsättningar för chefer och medarbetare att lyckas i sina uppdrag, fortsätter han.

Han har tidigare erfarenhet av kommunala chefsuppdrag, Sebastian Olofsson har då jobbat som miljö- och byggchef/kanslichef samt samhällsbyggnadschef. Han kommer att tillträda sin nya tjänst den 1 oktober.

– Jag ser fram emot att lära känna medarbetarna och tillsammans med dem få vara med och bidra till utvecklingen i Skellefteå, berättar Sebastian Olofsson.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons