Annons
Baserat på pressmeddelande
Hans Andersson. Foto: Patrick Degerman / Arkivbild

Hans Andersson går vidare efter 21 år som chef på Skellefteå kommun

NYHETER Efter 21 år som förvaltningschef i Skellefteå planerar Hans Andersson nu att gå vidare. Han har fått en ny tjänst på NCC, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Annons

Hans Andersson är förvaltningschef för samhällsbyggnad i Skellefteå. Han tillträdde tjänsten som chef för det dåvarande tekniska kontoret 2002 och det har i dag, tillsammans med räddningstjänsten och bygg- och miljökontoret, blivit förvaltningen för samhällsbyggnad.

Mycket har hänt under åren och i dag upplever Skellefteå kommun sin största tillväxt på länge. Hans Andersson ser tillbaka på tiden med mycket glädje.

– Alla fantastiska kollegor och medarbetare har varit den största behållningen med jobbet. Att tillsammans få göra skillnad i människors vardag och dessutom arbeta för en på riktigt hållbar samhällsomvandling har varit otroligt stimulerande, säger han.

Annons

Går till NCC

Nu är det dags för någonting nytt, för Hans Andersson har fått en tjänst som chef för Civil North på NCC infrastructure. Avdelningen jobbar inom mark och anläggning och har cirka 450 anställda från Sundsvall i söder till Kiruna i norr.

– Efter 21 år som förvaltningschef är det dags att prova något nytt, där jag samtidigt har nytta av min erfarenhet från såväl entreprenadsidan som Skellefteå kommun, säger Hans Andersson.

Han fortsätter som förvaltningschef fram till den sista juni. Rekryteringsarbetet för att hitta hans efterträdare ska påbörjas inom kort.

Annons

– Jag vill tacka Hans för ett fantastiskt samarbete under alla dessa år och det jobb han har gjort för både förvaltningen och kommunen – inte minst på senare år i den pågående samhällsomvandlingen, säger kommundirektör Kristina Sundin Jonsson.

– Hans drivkraft, engagemang och gedigna erfarenhet har bidragit stort till Skellefteås utveckling. Jag ger mina varmaste lyckönskningar i det fortsatta arbetet, hälsar hon.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons