Annons
Baserat på pressmeddelande
Sebastian Olofsson tillträder den 13 juni. Foto: Pressbild

Kommunen värvar ny chefsjurist – flyttar med familjen till Skellefteå

NYHETER Sebastian Olofsson har anställts som ny chefsjurist på Skellefteå kommun, berättar kommunen i ett pressmeddelande.

Annons

Han kommer senast från en tjänst som samhällsbyggnadschef i Ulricehamns kommun och har lång erfarenhet som bland annat handläggande jurist och kommunjurist. Nu blir Sebastian Olofsson ny chefsjurist på Skellefteå kommun.

– Det ska bli väldigt spännande och intressant att få vara med om den samhällsomvandling som Skellefteå befinner sig i och få vara ett stöd för både chefer och övriga jurister när de gäller de juridiska situationer som kan uppstå när en kommun växer, säger han i pressmeddelandet.

– Eftersom Ulricehamn också är en tillväxtkommun så har jag god erfarenhet av etableringsfrågor och de juridiska aspekterna av det, berättar Sebastian.

Annons

Han har en magisterexamen i affärsjuridik och har under åren haft flera kommunala chefspositioner, bland annat som funktionschef i Tranemo kommun – en tjänst som omfattade såväl posten som byggchef, kommunjurist och kanslichef.

– Med min långa chefserfarenhet inom olika kommuner har jag en förståelse för de juridiska frågor som kan uppstå på såväl förvaltningsnivå som inom de politiska processerna. Rollen som chefsjurist på Skellefteå kommun är bred och jag tror att jag kan bidra med både kunskap och erfarenhet på ett bra sätt, fortsätter Sebastian.

Annons

Han tillträder sin nya tjänst den 13 juni. Sebastian flyttar upp till Skellefteå tillsammans med sin sambo och två barn.

– I den expansiva och snabba samhällsomvandling som vi befinner oss i känns det otroligt bra att vi får en chefsjurist med Sebastian Olofssons kompetens och erfarenhet av kommunal verksamhet, säger Samuel Lundqvist, ekonomichef på Skellefteå kommun.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons