Annons
Veronica Maggio och Miriam Bryant. Foto: Bisse Bengtsson / Pressbild

Nedräkning till stora urladdningen på Nordanå – arrangören om att anordna fler: ”Vi vill komplettera”

MUSIK Nu är det inte länge kvar. På fredag kommer Veronica Maggio och Miriam Bryant till Skellefteå för att sjunga på Nordanå tillsammans.

Annons

Den gemensamma turnén tillkännagavs efter stjärnornas samarbete i låten “Under någon ny”. Låtsläppet har viss koppling till Skellefteå, fyra lokala band fick förtroendet att göra egna, korta versioner i olika genrer, som smakprov inför releasen.

Skellefteå blir också platsen för Veronica Maggios och Miriam Bryants enda stopp norr om Sundsvall.

– Efter att ha skrivit musik ihop, slagits, hånglat, stressat, pratat, sjungit, firat en vinst och en förlust, varit svartsjuka, imponerade och stöttande är vi fan helt redo för turné ihop. Det blir garanterat det mäktigaste vi båda gjort, sade duon i februari.

Annons

Satsar i Norrland

Arrangören Stella Event jobbar framför allt i Norrland och har basen i Umeå. De har ordnat spelningar i Skellefteå förut, även på Nordanå, men bara inomhus. Nu bryter de det formatet.

– På senare år har det framför allt blivit i Sara kulturhus. Med Per Gessle, Jill Johnson och Lena PH, Mikael Wiehe med flera. Det här i sommar är en stor turné som måste ske utomhus på Nordanå, säger vd Markus Westberg.

Spelplatsen på Nordanå har börjat ställas i ordning. Foto: Jonas Nilsson

Hur kändes det att “få klart” med så stora artister?

– Jätteroligt såklart. Vi gör en ganska stor satsning över hela Norrland just nu, där vi etablerar oss på en massa roliga utomhusscener.

Vill arrangera mer

Maggio och Bryant ska möta Skelleftepubliken på fredagskvällen den 11 augusti. Stella Event hoppas fortsätta arrangera musikupplevelser utomhus i Skellefteå även kommande år, som komplement till de andra.

– Vi låser oss inte till någon specifik helg. Skellefteå har redan en stor, fin festival och vi vill komplettera den, berättar Markus Westberg.

Annons

Tror ni att ni kommer kunna locka artister på samma nivå även framåt?

– Ja. Det är en förutsättning för att man ska våga göra så stora satsningar, säger han.

Artikeln är en del av Megafonen 21/6 – 2023. Läs hela tidningen här »

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons