Annons
Veronica Maggio och Miriam Bryant. Foto: Pressbilder

Enda stoppet norr om Sundsvall – stjärnorna gör gemensam konsert i Skellefteå: ”Ska bli så himla kul”

MUSIK I augusti kommer Veronica Maggio och Miriam Bryant till Skellefteå för att spela på Nordanå tillsammans.

Annons

I fredags berättade vi om Veronica Maggios och Miriam Bryants samarbete ”Under någon ny”, en ny låt som släpptes samma dag.

Fyra Skellefteband fick förtroendet att under en vecka göra sina egna, korta versioner i olika genrer, som smakprov inför releasen. En intensiv upplevelse för dem alla.

– Det var en helt galen vecka, men vi är så tacksamma att vi fått göra det här, sade då Sarah Sundström som sjunger i bandet Tennessee road.

Annons

Duon har fått mersmak

Nu planerar Maggio och Bryant en gemensam sensommarturné. Samarbetet har lett till en önskan att spela mer ihop, och båda älskar att framträda live, vilket artisterna nu omsätter i verklighet. Totalt planeras sju turnéstopp.

– Det här ska bli så himla kul. Vi är som två ensambarn vars familjer har flyttat ihop, och nu har vi alla mina leksaker och alla dina att leka med, säger duon till TT.

En av spelningarna – det enda turnéstoppet norr om Sundsvall – görs i Skellefteå. Den 11 augusti kommer Veronica Maggio och Miriam Bryant till Nordanå.

Annons

– Efter att ha skrivit musik ihop, slagits, hånglat, stressat, pratat, sjungit, firat en vinst och en förlust, varit svartsjuka, imponerade och stöttande är vi fan helt redo för turné ihop. Det blir garanterat det mäktigaste vi båda gjort, fortsätter de i ett pressutskick.

Fler utomhuskonserter

Bakom konserten står eventbolaget Stella Event i Umeå. De har anordnat spelningar i Sara kulturhus förut och ser fram emot att satsa utomhus i Skellefteå.

De har också goda förhoppningar om att göra utomhuskonserter med olika artister till ett återkommande evenemang i stan.

Annons

– En större akt än dessa två grymma artister hade vi helt enkelt inte kunnat boka i sommar och att vi lyckats få dem till Skellefteå är stort. Nu ska vi se till att fylla Nordanå för att visa vilken härlig stad Skellefteå är och visa vilken grym framåtanda som finns här, hälsar Markus Westberg på Stella Event.

Duons turnéplan

Veronica Maggio och Miriam Bryant gör sju stopp totalt i sensommarens turné:

  • 29/7: Göteborg, Slottsskogsvallen
  • 5/8: Borgholm, Mejerivike
  • 11/8: Skellefteå, Nordanå
  • 12/8: Sundsvall, Svartvik
  • 18/8: Uppsala, Botaniska trädgården
  • 19/8: Huskvarna, Folkets park
  • 25/8: Örebro, Gustavsvik

Källa: TT

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons