Annons
Fyra Skelleftegrupper har gjort tolkningar av Miriam Bryants och Veronica Maggios nya låt Under någon ny. Foto: John Carlsson / pressbilder / privat

Lokala musiker tolkar stjärnornas nya låt – fick bara en vecka på sig: ”En jättespännande upplevelse”

MUSIK Under en veckas tid producerade fyra olika Skellefteband sina egna versioner av Miriam Bryant och Veronica Maggios nya singel "Under någon ny". Sarah Sundström, en av musikerna som tolkat låten, är glad att hon fick vara en del av projektet. "Det var en helt galen vecka", säger hon.

Annons

Idag släpptes låten Under någon ny, ett samarbete mellan Veronica Maggio och Miriam Bryant. I samma veva som låten kom ut dök fyra covers upp på sociala medier.

Sarah Sundström sjunger i skelleftebandet Tennessee road, som gjort en country-cover av låten tillsammans med Piteågitarristen Rickard Johansson.

– Vi fick i uppgift att gå så hårt vi bara kunde i vår genre, i vårat fall blir det country.

Annons

Idén till projektet kommer från Skelleftebon Anton Johansson. Hans tanke var att fyra skelleftegrupper skulle göra korta versioner som teasers, smakprov, inför Maggios och Bryants låtsläpp.

Anton Johansson är känd för att ta selfies med många kända personer. Här fotas han tillsammans med Miriam Bryant. Foto: @an2njohansson

Han fick med sig de två artisterna och skivbolaget på idén. Grupperna Tennessee Road, Tjocksmock, Dais samt duon Julia Lundmark och Angelica Lindberg fick noterna till en del av låten – och en vecka på sig att arrangera musiken, spela in, mixa och göra en video.

– Vi fick noterna runt den 20 januari, och deadline var den 27. Det var jättetight om tid, men en jättespännande upplevelse, säger Sarah.

Annons

I Tennesse Road fick bandmedlemmarna klämma in musikprojektet mellan jobb och föräldraansvar. Ibland jobbade de hela nätter.

– Det var en helt galen vecka, men vi är så tacksamma att vi fått göra det här, säger hon.

Under tiden grupperna jobbade på sina versioner hade de ingen kontakt sinsemellan, och ingen visste hur de andras covers skulle låta.

– Det var som en outtalad överenskommelse att alla höll på sina grejer.

Annons

Skelleftegruppernas inspelade versioner släpptes aldrig som teasers, utan lades istället ut på sociala medier i samband med det officiella låtsläppet.

Det är första gången grupperna tar del av varandras material, och Sarah är väldigt imponerad av sina branschkollegor.

– Alla har gjort ett jättejobb. Dais kör a cappella och får det att låta otroligt fylligt med små detaljer. Som jag förstår det hade Tjocksmock en person utomlands som spelade in sin del på sitt håll. Angelica och Julia fixade en koreografi på den korta tiden, det är otroligt imponerande.

Versionerna som ligger ute är korta klipp, men Sarah säger att det finns tankar på att spela in en cover av hela låten nu när den har släppts.

– Det beror på om folk vill höra mer, det skulle vara jättekul om vi kunde göra en fullängdare.

De tolkar Under någon ny

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons