Annons
Sponsrad artikel
Jan Emilsson och Clas Håkansson är ägare av Logart Bil – som den senaste tiden fokuserat allt mer på elektrifierade fordon.

Fortsatt satsning på elbilar hos Logart – nytt märke i bilhallen: ”Kunderna är mycket nöjda”

ANNONS Sedan årsskiftet består Logart Bils nybilsförsäljning endast av elektrifierade fordon – varav en personbil från JAC är den senaste nyheten. “Omställningen till el går snabbare än vi trott”, säger Jan Emilsson, delägare.

Logart Bil är ett familjeföretag som sedan starten 1931 till stor del varit förknippat med den amerikanska fordonstillverkaren Ford, men som nu ställt om till att endast sälja elektrifierade fordon i sin nybilsförsäljning.

– Elbilar av olika slag är framtiden, det är mer än tydligt nu, säger Clas Håkansson som tillsammans med Jan Emilsson äger Logart Bil sedan 2014.

Själva verkstaden är dock fortsatt en auktoriserad Ford-verkstad.

– Det finns en enorm kunskap kring Ford här, och den kunskapen ska vi både vårda och utveckla, säger Pär Öhlin, säljare på Logart Bil.

Från Maxus finns både person- och transportbilar i bilhallen. En av modellerna är denna Euniq 6.

De nya bilmärken som nu finns på Logart är Maxus, BYD och det senaste tillskottet JAC. Gemensamt för alla tre är att de produceras av några av de största biltillverkarna i Asien.

– De tre varumärkena kanske inte är så kända i Sverige än, men de är långt ifrån nya i branschen. Tvärtom har de kommit riktigt långt i elektrifieringen av bilarna med bra batterier och välbyggda bilar som resultat, säger Jan.

Bra argument för elbil

Maxus har Logart sålt sedan 2021 med gott resultat.

– Vi började med transportbilar från Maxus och har fått god respons. Framförallt uppskattas det att bränslekostnaden gått från cirka 20 till 3 kronor milen, och att bilen alltid är “fulltankad” på morgonen när arbetsdagen drar igång, säger Clas.

BYD Transportbil.

Att argumentera för el istället för fossildrivna bilar har inte varit något problem.

– Nej, inte alls. Förutom minskade bränslekostnader så går bilarna tyst och så är de klart piggare. Alla som provkör en elbil tycker om känslan, säger Jan.

JAC e-JS4.

Förutom transportbilar finns nu även flera personbilar i utbudet hos Logart. Dels Maxus varianter från fem till åtta sitsar – men även en ny helelektrisk SUV från JAC.

– JAC är en av världens största tillverkare av elbilar, och har bland annat ett Jount Venuture-avtal med Volkswagen som innebär att de delar expertis och produktionslinjer i Asien, säger Pär.

Fler modeller på väg

Framåt väntas fler bilar från Maxus, BYD och JAC – och kanske även andra märken.

– Vi har mycket på gång, det är allt jag kan säga, säger Jan hemlighetsfullt.

Bilar från alla nämnda märken finns för omgående leverans i Skellefteå.

Fullserviceanläggning

Logart Bil är en fullserviceanläggning som erbjuder:

  • Försäljning av nya och begagnade personbilar och transportbilar
  • Biluthyrning
  • Verkstad
  • Reservdelar
  • Plåtverkstad
  • Polering och lackbehandling av bilar
  • Tvätt av bilar
  • Vindrutebyte
  • Däckservice
  • Ackrediterade reparationer av luftkonditionering

Nålvägen 2 Skellefteå
Öppettider: Måndag-fredag 9-17 | Lördag 10-14 |
Verkstad: Måndag-fredag 7–17

Telefon: 0910-71 16 60
Hemsida: www.logart.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Logart Bil.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons