Annons
Sponsrad artikel
Pär Öhlin och Clas Håkansson släpper inte taget om Ford, även om själva nybilsförsäljningen kommer att bestå av andra bilmärken.

Nya bilmärken hos Logart Bil – men de fortsätter även att serva Ford: ”Är specialister”

ANNONS Från och med årsskiftet går Logart Bil över till att endast erbjuda elektrifierade bilar i sin nybilsförsäljning. Men det betyder inte att de slutar att serva Ford. “Vi är fortsatt en auktoriserad Ford-verkstad”, säger Pär Öhlin.

Logart Bil har varit Ford-återförsäljare i Skellefteå sedan 1931 och är starkt förknippade med den amerikanska biljätten. Den 2 december avslutar de dock nybilsförsäljningen från Ford.

– Det är ungefär två år sedan som det blev en ny generalagent för Ford i Sverige. Då lovades det att det inte skulle bli några förändringar i återförsäljarleden, men efter bara ett år kom beslutet av att de går från 36 till 6 fordhandlare, säger Clas Håkansson, delägare i Logart Bil, och fortsätter:

– Det är så klart jättetråkigt. Vi har blått blod i ådrorna. Vi älskar Ford och våra kunder, säger han.

Själva verkstaden kommer dock att finnas kvar som vanligt, och även fortsatt vara specialister på Ford som en auktoriserad Ford-verkstad.

Bilmekaniker Loke Stenberg och plåtskadetekniker Filip Renfors är två av fordspecialisterna på verkstaden.

– Det finns en enorm kunskap kring Ford här, och den kunskapen ska vi både vårda och utveckla, säger Pär Öhlin, säljare på Logart Bil, som berättar om utbildningar och anpassningar.

– Vi investerar i personalen, men även i utrustning och i våra lokaler. Allt för att ge så bra service som möjligt.

Elektrifiera utbudet

Gällande nybilsförsäljningen så kommer Logart Bil att gå mot ett 100 procent elektrifierat utbud. Sedan två år tillbaka har de erbjudit bilar från Maxus, och snart även från BYD.

– Mottagandet av Maxus har varit över förväntan. Både deras transport- och personbilar har visat sig vara riktigt, riktigt bra – och de presenterar löpande nya modeller. Vi ser mycket fram emot Europas första helt elektriska pick up som kommer vid årsskiftet, säger Pär.

Det andra bilmärket, BYD, är en gigantisk doldis. Sett till antal bilar som produceras är de världens fjärde största biltillverkare. Från dem är en transportbil som motsvarar Ford Transit Connect i storlek först ut hos Logarts.

Helt elektrifierade BYD eTP3 är en av nyheterna som kommer in vid årsskiftet.

– BYD ligger verkligen i framkant gällande utvecklingen av till exempel batterier och prestation. Vi tror mycket på dem, säger Clas som även hintar om att de kommer att presenteras ytterligare bilmärken inom kort.

– Vi har mer på gång, säger han och ler.

Förutom nybilsförsäljningen kommer Logart även fortsatt att erbjuda ett stort utbud av begagnade bilar i alla prisklasser.

– Den som är ute efter en person- eller transportbil är alltid välkommen att titta förbi hos oss för att se vårt utbud, säger Pär Öhlin.

Fullserviceanläggning

Logart Bil är en fullserviceanläggning som erbjuder:

  • Försäljning av nya och begagnade personbilar och transportbilar
  • Biluthyrning
  • Verkstad
  • Reservdelar
  • Plåtverkstad
  • Polering och lackbehandling av bilar
  • Tvätt av bilar
  • Vindrutebyte
  • Däckservice
  • Ackrediterade reparationer av luftkonditionering

Nålvägen 2 Skellefteå
Öppettider: Måndag-fredag 9-17 | Lördag 10-14 |
Verkstad: Måndag-fredag 7–17

Telefon: 0910-71 16 60
Hemsida: www.logart.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Logart Bil.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons