Annons
Kärntrion i HALM. Foto: Pressbild

Mer musik till Skellefteå – nordiskt countryrockband är klart att spela

MUSIK Countryrockarna i HALM är klara för Summertime 2023.

Annons

Umebandet HALM visar att countryrock inte behöver komma från Tennessee eller Texas för att vara trovärdig. Kärntrion Johanna Sandgren (sång och banjo), Lisa Johansson (sång och gitarr) och William Ignberg (gitarr) har lirat tillsammans i över ett decennium och gjort cirka 500 spelningar i Sverige och utomlands.

Under konserterna får de förstärkning av Leo Kinell (trummor) och Karl Bernhard Josephson (bas). De har bland annat uppträtt i Norge med Emmylou Harris och Carlene Carter, spelat i ”Bingolotto” som supportakt till Jill Johnson, The Boppers och Whitney Rose, och intagit festivaler som Sthlm Americana.

Annons

Nu är de klara för Skellefteå och Summertime music & life festival på Norrvalla.

– Samtidigt som de influeras av Crosby Stills & Nash, Bonnie Raitt, Tom Petty, Fleetwood Mac, Creedence Clearwater Revival och Nikki Lane har HALM visat tydligare än i många andra fall att Americana-musiken som skapas här i Norden har väldigt lite att göra med USA, även om det är där som rötterna finns, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Annons

– Det här är skandinavisk musik, punkt. Det finns något särskilt, som understryker vår skandinaviska dysterhet, kontemplativa sinnelag och den överlag melankoliska sinnesstämningen här i norr – som gör blues-influenserna ännu blåare, fortsätter de.

Skellefteå Summertime 2023 anordnas mellan den 29 juni och 2 juli.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons