Annons
Arkivbild: Hannah Steinwall

Klart: Nu tillkännages första akten inför Skellefteå Summertime 2023

MUSIK Nu presenteras första bokningen inför Skellefteå Summertime 2023. Arrangörerna tillkännager att Bolaget är klara för scenen på Norrvalla.

Annons

Den föddes i somras, Skellefteås nya festival. Summertime music and life festival genomfördes på Norrvalla i augusti och lockade stora namn som Zara Larsson, Hooja, Newkid och GES. Efteråt var arrangörerna minst sagt nöjda.

– Den respons som vi har fått… ja, det är bra många år sedan jag var med om det. Alla är supernöjda, berättade en trött men glad Gunnar Karlsson, festivalgeneral.

Redan då började de att ladda för sommaren 2023. Skellefteå Summertime kommer tillbaka på samma plats, men nästa gång blir det vid månadsskiftet juni/juli.

Annons

Och nu görs första artistsläppet. På fredagsförmiddagen tillkännager arrangörerna att Bolaget är klara för scenen på Norrvalla.

– Sedan starten 2019 har Bolaget positionerat sig som en av Sveriges populäraste musikgrupper, både på Spotify och på scenen, skriver de i ett pressmeddelande.

Bolaget är presenterat som första bokningen till nästa års upplaga av Skellefteå Summertime. Foto: Pressbild

Gruppens karriär startade på en förfest i en ungkarlslya i Falun. Sommaren 2022 fick de sin första listetta med singeln ”Kan Inte Gå”. Över 100 miljoner streams senare har Bolaget blivit en självklar akt för Summertime-arrangörerna.

– Med hits som ”Dum”, ”Fingrarna i halsen”, ”Nykter” och ”Fem komma tvåan” fyller gruppen dansgolv till bristningsgränsen och fortsätter att sätta publikrekord runt om i landet. Missa nu inte en av deras få spelningar 2023 som sker i Skellefteå, skriver de.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons