Annons
Baserat på pressmeddelande
Linda Dehlin, tillträdande avdelningschef Vård och omsorg. Foto: Jonas Nilsson / Pressbild

Hon blir ny vård- och omsorgschef – börjar till våren: ”Glad och stolt”

NYHETER Linda Dehlin blir ny avdelningschef för Vård och omsorg i Skellefteå kommun.

Annons

Linda Dehlin är utbildad socionom och har arbetat i Skellefteå kommun i 25 år. Sedan fem år tillbaka är hon verksamhetschef för vård- och omsorgsboende och dessförinnan har hon bland annat arbetat som hemtjänstchef.

– Jag är oerhört glad och stolt över att få det här förtroendet. Jag är också mycket ödmjuk inför de svårigheter och utmaningar som både jag och verksamheten står inför, säger hon i ett pressmeddelande.

Annons

Redan i dag ingår hon i avdelningens ledningsgrupp, och är därmed väl införstådd i de utmaningar och behov som finns.

– Vi är i ett nytt och förändrat läge kompetens- och rekryteringsmässigt. Det gör att vi måste hitta nya sätt att agera för att säkra en trygg och säker vård för de vi är till för och för att kunna erbjuda en bra arbetsmiljö för alla våra medarbetare, säger Linda Dehlin.

Annons

Att differentiera arbetsuppgifter, erbjuda andra anställningsformer och lyssna in medarbetarnas upplevelser och önskemål är något av det arbete som pågår och som Linda Dehlin vill fortsätta utveckla.

– Våra medarbetare är de viktigaste i organisationen. Vi andra ska skapa förutsättningar och fatta kloka beslut, alltid med blicken på vårdtagarna och de medarbetare som jobbar närmast dem.

Annons

Linda Dehlin efterträder Ejja Häman Aktell och tillträder tjänsten den 1 mars 2023. Den första tiden kommer de att arbeta parallellt.

– Linda stämmer mycket väl in på den kravprofil som vi haft och hennes egenskaper matchar de vi söker hos en avdelningschef för Vård och omsorg. Hon har lång erfarenhet från verksamheten och är också en uppskattad och omtyckt chef och ledare, säger Katarzyna Wikström, förvaltningschef för socialkontoret i Skellefteå kommun.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons