Annons
Emma Sundelin och en gammal bild på hamnen. Foto: Pressbild / Patrick Degerman

Hon blir chef för Port of Skellefteå: ”Blir ett jättespännande uppdrag”

NYHETER Emma Sundelin blir ny hamnchef för Port of Skellefteå.

Annons

Hon är utbildad civilingenjör med inriktning mot väg och vatten. Emma Sundelin kommer närmast från Northvolt, där hon både arbetat med själva byggprojektet och den organisatoriska tillväxten.

Innan dess var hon projektchef på Skellefteå kommun med inriktning mot fastigheter. Nu är Emma Sundelin klar som ny hamnchef på Port of Skellefteå.

– Det kommer bli ett jättespännande uppdrag i en tid när det händer väldigt mycket. Även Port of Skellefteå står inför en omställning för att kunna möta en ökad volym och samtidigt stärka det lokala näringslivet, säger Emma Sundelin i ett pressutskick.

Annons

Hon efterträder Lars Widelund och kommer att tillträda tjänsten i mars 2023.

– Jag har lång erfarenhet av projekt och bygg- och anläggning då det har varit hela min karriär, men logistik och transport blir däremot en ny utmaning. Fokus för Port of Skellefteå kommer fortsatt vara att erbjuda det mest hållbara alternativet, både sett till kostnadseffektivitet och ur miljösynpunkt, fortsätter hon.

En tid av utveckling

Hans Andersson, förvaltningschef samhällsbyggnad vid Skellefteå kommun, är nöjd med rekryteringen. Hamnen är under stor utbyggnad för att möta näringslivets behov av bra godstransporter med minimal klimatpåverkan.

Annons

– I detta utvecklingsarbete kommer Emma Sundelin med sin kompetens och erfarenhet kunna leda hamnorganisationen till att skapa ännu bättre förutsättningar till intermodala och hållbara transportlösningar när Skellefteå växer, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons