Annons
Annons från Liberalerna Skellefteå
Christina Soldan är gruppledare för Liberalerna Skellefteå

Liberalerna i Skellefteå inför valet: ”En bra skola är nyckeln till framtiden”

ANNONS När Liberalerna Skellefteå går till val är det framförallt en fråga som ligger i fokus: skolan. “Det är grundbulten för att samhället och demokratin ska fungera”, säger gruppledaren Christina Soldan.

Denna artikel är en annons från Liberalerna i Skellefteå.

Det liberala partiet i Sverige bildades ur kampen för rösträtt för alla kvinnor och män, och det är vad som än idag genomsyrar partiet. Att var och en ska ha rätt att välja hur sitt liv ska vara.

– Det handlar om din och andras rätt att självständigt – eller i gemenskap med familj, vänner, arbetskamrater eller andra – forma era liv efter egna önskemål och värderingar, berättar Christina Soldan, gruppledare för Liberalerna Skellefteå.

En bra skola är nyckeln till framtiden, och idag finns det mycket att förbättra.

På nationell nivå har partiet valt ut tre fokusområden; skola, integration samt miljö och klimat. Enligt Soldan speglar det även den lokala politiken, där hon främst valt att fokusera på skolan, som enligt henne är grundbulten för samhället och demokratin.

– En bra skola är nyckeln till framtiden, och idag finns det mycket att förbättra. 

Praktiska utbildningar

Hon ser stora problem med att var fjärde elev inte blir behörig till gymnasiet, och att var tredje gymnasieelev sedan inte tar studenten. En del i att lösa detta är att satsa mer på praktiska utbildningar.

– Idag satsas det främst på högskoleförberedande linjer, mycket för att de är billigast. Jag är helt övertygad om att det skulle bli färre avhopp om det fanns bättre möjlighet till praktiska utbildningar, säger Soldan som vill ge studievägledare en mer aktiv roll och öka samarbetet med näringslivet.

Vi måste värdesätta lärarna bättre och ge dem förutsättningar att göra ett bra jobb.

Förutom det vill Liberalerna höja lärarnas status, ge bättre arbetsvillkor och skapa mer ordning och reda i klassrummen.

– Vi måste värdesätta lärarna bättre och ge dem förutsättningar att göra ett bra jobb.

Människor & välfärd prio ett

Höga och likvärdiga krav ska ställas på alla skolor och ersättningsnivåerna ska spegla det ansvar skolan tar för elever som behöver mer stöd samt individualisera skolgången.

– Både de som halkar efter av olika anledningar, och de som har behov av spetsutbildning, ska få extra hjälp. Det är viktigt att fånga upp de tendenserna tidigt.

Det är viktigt att fånga upp de tendenserna tidigt.

För att finansiera satsningarna på skolan vill Liberalerna, tillsammans med de andra tre partierna i Alliansen, tillföra drygt 150 miljoner kronor i driftsatsningar på förskola, skola, gymnasieutbildning och kulturskola, samt mer än 900 miljoner kronor i investeringar i förskolor, skolor och trygga utbildningsmiljöer.

– För oss är människor och välfärd prio ett.

För demokrati och frihet

Liberaler kommer alltid att vara en röst för att det ska löna sig med utbildning, ansvar, erfarenhet, ambitioner och att göra rätt för sig, samtidigt som frihet, demokrati och mänskliga rättigheter värnas.

– Varenda människa ska ha möjlighet att bestämma över sitt eget liv och jobba hårt för att uppfylla sina drömmar. Hela Skellefteå ska vara möjligheternas kommun, för alla, säger Soldan.

Liberalernas kandidater i Skellefteå. Klicka på bilden för att se den större.

En röst på Liberalerna är en röst på…

 • EN LIBERAL SKOLPOLITIK
 • EN LIBERAL NÄRINGSLIVS- OCH KOMPETENSFÖRSÖRJNINGSPOLITIK
 • EN LIBERAL MILJÖ- OCH KLIMATPOLITIK
 • EN LIBERAL JÄMSTÄLLDHETSPOLITIK
 • EN LIBERAL INTEGRATIONSPOLITIK
 • EN LIBERAL SOCIALPOLITIK
 • EN LIBERAL ÄLDREPOLITIK
 • EN LIBERAL TRYGGHETSPOLITIK
 • EN LIBERAL TILLVÄXTPOLITIK
 • EN LIBERAL TRAFIKPOLITIK
 • EN LIBERAL KULTURPOLITIK
 • EN LIBERAL POLITIK FÖR IDROTT OCH HÄLSA

Läs mer på skelleftea.liberalerna.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Liberalerna Skellefteå.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons