Annons
Föreningen är stolt över sin långa tradition. Här med veteranen Bosse Fuhrman, som gjorde 98 mål under sin tid i Skellefteå AIK, och målsprutan Ieltsin Camoes som i dag leder skytteligan i Division II Norrland. Foto: Skellefteå FF

Föreningen firar 100 år – bjuder in till familjedag i fotbollens tecken

SPORT Skellefteå FF anordnar en familjedag med fri entré på Norrvalla. På lördag är det dags för Rekordmatchen 2022.

Annons

Det kallades Fotbollsfesten förut och har anordnats sedan 2014, med ambitionen att stärka fotbollskulturen i Skellefteå.

I Rekordmatchen på lördag hoppas arrangören Skellefteå FF slå sitt publikrekord från 1958, då 8 624 besökare fick se klubben förlora mot Hammarby IF i kvalet till division 1. Då under namnet Skellefteå AIK.

Annons

Lördagen blir ett retroaktivt firande av föreningens 100-årsjubileum, som inföll i fjol. Nu blir det tabelltvåan Gottne IF som står för motståndet. Det ska inte bara spelas fotboll i retrotröjor, dagen till ära, utan också anordnas en rad aktiviteter. Det vankas bland annat speedshooting, jonglering, ansiktsmålning, med mera.

– Vi kan tillsammans göra Rekordmatchen till en oförglömlig kväll, hälsar Skellefteå FF på sin hemsida.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons