Annons
Sponsrad artikel
Alma Augusta spelar utanför konsthallen klockan 15.30 lördag den 21 maj. Foto: Pressbild

Bjuder in till finissage på Sara – med utställning, uppträdande och konstverkstad: “Öppet för alla”

ANNONS När utställningen ‘with Love’ närmar sig sitt slut bjuder Museum Anna Nordlander, MAN, in till finissage. Bland annat uppträder singer-songwritern Alma Augusta.

‘With Love’ är Museum Anna Nordlanders första utställning sedan de flyttade in i Sara kulturhus. När utställningen skulle invigas var det fortfarande pandemirestriktioner, vilket gjorde att någon vanlig vernissage inte kunde hållas.

– Därför gör vi nu en ordentlig finissage istället, lördag den 21 maj, berättar Cecilia Andersson, verksamhetsledare på MAN.

En ung mycket talangfull artist från norra Sverige.

Under finissagen finns självklart möjlighet att besöka utställningen, men även att utforska konstverkstan som håller öppet – samt att lyssna till artisten Alma Augusta som spelar utanför konsthallen klockan 15.30.

– Vårt uppdrag är att lyfta fram konst, och då kan det även röra sig om musik. Alma Augusta är en ung mycket talangfull artist från norra Sverige som vi gärna ger plats, säger Cecilia.

Elva olika konstnärer

Själva utställningen ‘with Love’ är en utställning där elva olika konstnärer från flera olika länder återger kulturella, känslomässiga och ekonomiska ställningstaganden kring hur naturen värderas.

– Det handlar om naturen och människans förhållande till den. Om den så kallade gröna revolutionen och allt som händer där, men främst om hur vi exploaterar och på olika sätt våldför oss mot naturen, säger Cecilia.

Foto från utställningen With Love. Foto: Museum Anna Nordlander

Konstnärernas verk skiljer sig märkbart från varandra. Besökaren får till exempel ta del av installationer, foton, skulpturer, video och ljud.

– Det är en stor bredd och något som jag tycker att Skellefteborna borde passa på att se senast den 22 maj då utställningen plockas ner, säger Cecilia.

Konstverkstad

Under lördagen håller som nämnt även Konstverkstan öppet. Det är en lokal i anslutning till konsthallen där besökare i alla åldrar själva får ge utlopp för sin kreativitet.

– Dit kan man gå och latja loss, klippa, klistra och vara kreativ, säger Cecilia.

Konstverkstaden är öppen för alla. Foto: Museum Anna Nordlander

Hela programmet (som du kan se nedan) är öppet för alla och helt kostnadsfritt. Det är bara att titta förbi under dagen.

– Det är en riktigt bra chans för alla som är nyfikna, och som vill lyssna på bra musik, säger Cecilia.

Program lördag 21 maj

14.00-17.00 Finissage för utställningen ’with Love’
Passa på att se MANs första utställning i Sara Kulturhus – ‘with Love’. Den pågår till 22 maj.

14.00-17.00 Konstverkstan håller öppet
Konstverkstan är öppen för alla åldrar under finissagen och man kommer att kunna skapa bilder i collage med inspiration av verkens titlar i ‘with Love’.

15.30 Alma Augusta spelar musik vid Utställningshallen
Naket som fjällmassivet, bräckligt som höstens första istäcke, vaggande varmt som eldens lågor. Singer-songwritern Alma Augusta bjuder med åhöraren på en resa genom svidande hjärtan, vardagscitat och skogens djup. Indie möter visa och blues i egenskrivna låtar om livet i norr.

Plats: Utställningshallen, Sara kulturhus
Läs mer på: skellefteamuseum.se

 

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Museum Anna Nordlander.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons