Annons
Baserat på pressmeddelande
Challa Gustavsson. Foto: Arkivbild / Andreas Nilsson

Västerbottensteaterns nya vd har utsetts – tillträder till sommaren: ”Bockar av allt på önskelistan”

NYHETER Challa Gustavsson blir ny vd för Västerbottensteatern. Hon tillträder tjänsten i sommar och efterträder Fransesca Quartey som varit på teatern i nio år. "Vi har alla förutsättningar att utvecklas konstnärligt och publikt. Mitt mål är att Västerbottensteatern ska vara Sveriges bästa länsteater", säger nya vd:n i ett pressmeddelande.

Annons

Challa Gustavsson kommer närmast från en tjänst som administrativ chef på Dansens Hus där hon också arbetat som tillförordnad teaterchef. Den nya vd:n var tidigt ett eftertraktat namn i rekryteringsprocessen.

– Vi tog fram en profil över vilken typ av person vi ville ha och hon bockar av allt på den önskelistan. Hon är en tydlig ledare med en gedigen bakgrund inom den kulturella sektorn som är duktig på att driva en organisation, med allt vad det innebär från personalansvar till ekonomi. Vi är mycket nöjda med att hon kommer till oss, säger styrelseordförande Martin Hedqvist i pressmeddelandet.

”Mår bra av utveckling”

Challa Gustavsson tillträder tjänsten 1 juli. Hon ser fram emot att kliva in i en teater som utvecklas och en region som växer.

Annons

– Alla verksamheter mår bra av utveckling och det ska bli spännande att fortsätta driva på den förändringsresa som Västerbottensteatern är inne i. Verksamheten har redan en gedigen grund att stå på och har alla förutsättningar att utvecklas ytterligare, säger hon.

– Flytten till Sara kulturhus innebär förstås utmaningar men framförallt ser jag stora möjligheter till utveckling, både i den egna verksamheten och i samarbeten med andra.

Ska vara relevanta

För Challa Gustavsson har Västerbottensteatern en betydelsefull roll i den samhällsutveckling som sker just nu i Skellefteå och Västerbotten.

Annons

– I den snabba förändring som sker i regionen har Västerbottensteatern en viktig uppgift eftersom kulturen måste vara en av byggstenarna för framtiden. Vi ska vara relevanta för de som redan bor här men också för alla nya invånare som flyttar hit. Kultur i alla dess former och uttryck ger oss perspektiv på oss själva, våra medmänniskor och samhället vi lever i. Med kulturens hjälp blir världen större.

Inflytande och tydlighet

Som chef beskriver Challa Gustavsson sig som tydlig och resultatinriktad.

– Jag har lång erfarenhet av olika ledande roller och chefsbefattningar, inte minst inom scenkonsten. Min roll på Västerbottensteatern är att bidra med ett ledarskap som gör att verksamheterna kan växa och utvecklas.

Challa Gustavsson

Ålder: 52 år.
Familj: Stor och utspridd. Bland annat en sambo i Stockholm, föräldrar och syskon i Västerbotten.
Nuvarande tjänst: Administrativ chef på Dansens hus.
Tidigare erfarenheter: Har erfarenhet av många ledande roller, inte minst inom scenkonsten – till exempel som kanslichef, administrativ chef och personalchef. Challa Gustavsson har bland annat varit projektledare vid kvinnohistoriskt museum i Umeå, kanslichef för Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige och fungerat som politisk sakkunnig vid Regeringskansliet.
Senaste teaterbesöket: ”Den yttersta minuten” av Mattias Andersson på Dramaten.

Källa: Västerbottensteatern

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Västerbottensteatern
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons