Annons
Fransesca Quartey. Foto: Arkivbild

Västerbottensteaterns vd får nytt prestigeuppdrag: ”Djupt hedrad”

NYHETER Regeringen har utsett Västerbottensteaterns vd Fransesca Quartey till ny styrelseledamot i Konstnärsnämnden.

Annons

Konstnärsnämnden är en statlig förvaltningsmyndighet under Kulturdepartementet, med en övergripande uppgift att främja möjligheter för konstnärer att vidareutveckla sitt konstnärskap. De ska även främja konstnärlig utveckling och nyskapande kultur.

Myndigheten sprider även kunskap om konstnärernas ekonomiska och sociala villkor, och bevakar hur trygghetssystemen funkar i förhållande till konstnärlig verksamhet.

Annons

Fransesca Quartey, som varit vd på Västerbottensteatern sedan 2013, har tidigare berättat att hon tänker kliva av vd-posten till sommaren 2022. Nu har hon utsetts till ny ledamot i Konstnärsnämnden, dit hon tar med sig många värdefulla lärdomar.

– Jag är djupt hedrad och känner mig ödmjuk inför det ansvar som det här uppdraget innebär. Till Konstnärsnämnden tar jag med mig mina erfarenheter som ledamot i styrelsen för vår branschorganisationen Svensk Scenkonst. Frågor som ligger nära mitt hjärta är bland annat arbetsvillkoren för våra frilansande scenkonstnärer och stärkandet av den konstnärliga friheten, berättar Fransesca i ett pressmeddelande.

Annons

Hon välkomnas av Anna Söderbäck, direktör på Konstnärsnämnden, som berättar att Fransescas breda erfarenhet kommer att bli en stor tillgång i styrelsens arbete.

– Vi ser fram emot att ta del av hennes djupa kunskap om framför allt teaterområdet, men även av hennes dynamiska personlighet, intelligens och klokskap, säger Anna.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons