Annons
Sponsrad artikel
Martin Selberg och Emma Lundqvist har båda börjat sina karriärer på Boliden som vikarie – för att sedan få fast jobb.

Martin och Emma fick fast jobb efter vikariat – nu söker företaget 350 nya sommarjobbare: ”Trivs väldigt bra”

ANNONS Metallföretaget Boliden tar aldrig paus – och nu eftersöks 350 sommarvikarier till deras verksamheter i Bolidenområdet och smältverket på Rönnskär. “Vi ser gärna att människor med olika åldrar och bakgrund söker jobb här“, säger Cecilia Sundell Hedblad.

Boliden, som i snart 100 år har utvunnit och förädlat metaller, är idag en av regionens största arbetsgivare med drygt 1 500 anställda i de norra delarna av Västerbotten. Verksamheten bedrivs året om, och för att få allt att fungera krävs totalt 350 sommarvikarier till Bolidenområdet och smältverket på Rönnskär.

– Det är dels för att den ordinarie personalen ska få chans att vara lediga, men även ett bra sätt för oss att lära känna ny personal och hitta personer att anställa på längre sikt. Många av våra anställda har börjat sin karriär hos oss som vikarier, berättar Cecilia Sundell Hedblad, HR- kvalitets- och kommunikationschef på Bolidenområdet.

Trivs på jobbet

Två av dem är Emma Lundqvist, 22 år, och Martin Selberg, 25. Emma började som vikarie för två år sedan, och fick sedan fast jobb. Hon berättar att hon fick bra stöttning av kollegorna för att bli varm i kläderna.

– Jag trivs väldigt bra. Alla är hjälpsamma och man känner verkligen att man är en del av en större verksamhet, berättar Emma som började på HR-avdelningen men nu jobbar inom ekonomi.

Martin Selberg och Emma Lundqvist.

Martin, som ursprungligen kommer från Boden, sökte till Boliden som miljöprovtagare sommaren 2018 när han studerade geovetenskap i Uppsala.

– Det var en perfekt arbetsplats för att få praktisk erfarenhet, säger han.

Året därpå återkom Martin som sommarvikarie igen, och efter avslutade studier blev han fast anställd.

– Jag trivs jättebra. Eftersom att företaget är så stort finns det alltid nya projekt och utmaningar att hoppa på om man vill, berättar han.

Inte bara unga

Till denna sommar eftersöks personal till tjänster som bergarbetare, mekaniker, elektriker, processoperatör, miljöprovtagning och underhållspersonal, för att bara nämna några positioner. Grundkraven är att du är 18 år, och har körkort. Beroende på vilken tjänst det gäller kan kraven sedan skilja sig åt.

– Jag vill poängtera att vi inte bara söker ungdomar. Vi ser gärna att människor i alla åldrar, och med olika typer av bakgrunder, söker jobb här. Ett semestervikariat är perfekt för den som funderar på att byta bransch eller bara är nyfiken på hur det är att jobba inom gruvindustrin, säger Cecilia Sundell Hedblad.

Emma Bystedt, kommunikatör, och Cecilia Sundell Hedblad, HR-, kvalitets- och kommunikationschef på Bolidenområdet, ser fram emot ansökningar från personer i olika åldrar och med olika bakgrund.

Cecilia lyfter även fram företagets säkerhetstänkt, att det är en hög teknisk nivå i verksamheten och att alla nya vikarier får god vägledning.

– Som nyanställd blir du introducerad till företaget, våra värderingar, viktiga säkerhetsaspekter i ditt arbete, din arbetsplats och dina arbetsuppgifter. Vi vill ge dig möjlighet att utvecklas tillsammans med oss, säger hon.

Sista ansökningsdag för sommarvikariaten är den 15 mars.

– Men rekryteringen sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan, säger Cecilia.

350 lediga sommarjobb

Boliden söker 350 semestervikarier inom olika yrkeskategorier för sina verksamheter i Bolidenområdet och Boliden Rönnskär.

Läs mer och ansök här »

Frågor: bolidenomradet@boliden.com

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Boliden.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons