Annons
Så sent som i slutet av november spelade Zara Larsson inför ett slutsålt Sara kulturhus. Foto: Deniz Özumagi

Klart: Storstjärnan återvänder till Skellefteå – spelar på ny festival: ”Känns bra med starka akter”

NÖJE Missade du Zara Larsson i Sara kulturhus? Lugn – i sommar får du en ny chans att se världsstjärnan när hon gästar Skellefteå igen. “Det känns bra med starka akter då vi ska etablera en helt ny festival”, säger Gunnar Karlsson.

Annons

I augusti sommaren 2022 kommer en ny festival att arrangeras i Skellefteå, Skellefteå Summertime Music & Life Festival. Tanken var egentligen att de skulle dra igång det nya arrangemanget redan förra året, men då satte pandemin stopp.

– Vi gick ut med nyheten hösten 2020 och hann med att presentera The Wannadies som första akt, men sedan tvingades vi dra i handbromsen under våren på grund av pandemiläget, berättar Gunnar Karlsson som ligger bakom festivalen tillsammans med Peter Wiklund och Anders Thylin.

Den nya festivalen kommer att genomföras på idrottsområdet Norrvalla. Ett bra ställe för den här typen av arrangemang, menar Gunnar.

– Det är stora öppna ytor, fast mark och det finns bra tillgång till vatten och el. Dessutom berörs inte så många grannar då vi bara behöver stänga av en liten väg, säger han.

Annons

En stor scen ska placeras på konstgräsplanen, med ryggen mot Norrvallagatan, och en annan inne i bollhallen. På den stora naturgräsplanen ska ett aktivitetsland byggas upp, och i anslutning till entrén, både innanför och utanför, blir det tivoli.

– Det blir en fullstor festival med allt som hör till. Musik, restaurangtält, snabbmatsstånd och aktiviteter, berättar Gunnar.

Gunnar Karlsson är en av dem som ligger bakom den nya festivalen. Här visar han upp området som ska innehålla två scener, tivoli, aktivitetsland, restaurangtält, snabbmat och ”allt annat som hör en festival till”.

Att området redan är inhägnat underlättar också.

– Kvällstid fredag och lördag behöver du betala för att komma in. Torsdag och söndag, samt dagtid, är det gratis, säger Gunnar.

Sedan tidigare är det klart att The Wannadies och GES ska spela på festivalen. Och nu är det alltså klart med ytterligare en artist: Zara Larsson.

Annons

Zara Larsson var egentligen bokad redan förra året, avslöjar Gunnar, men då blev festivalen inställd. När det kom på tal att hon skulle uppträda i Sara kulturhus blev Gunnar tillfrågad om hur de ställde sig till det, eftersom det redan då var klart att hon skulle spela på Norrvalla 2022.

– Jag tyckte bara att det var positivt, och det blev ju verkligen succé i Skellefteå. Det är något bra att bygga vidare på, säger han.

Fler artister utlovas

Zaras spelning i Skellefteå nästa sommar blir den enda norr om Sundsvall på hennes festivalturné. Detsamma gäller för GES.

– Det känns bra med starka akter då vi ska etablera en helt ny festival på en ny plats, säger Gunnar som utlovar fler artistsläpp i början av det nya året.

Annons

Skellefteå Summertime har som ambition att bli ett återkommande event, och redan nu står det klart att de kommer att arrangera fler festivaler åren 2023-2025. De har nämligen vunnit den upphandling kring “sommarfestival” som kommunen gjort för nämnda år.

– Vi kommer att fortsätta på Norrvalla, men från och med 2023 byter vi datum till sista helgen i juni, säger Gunnar som inte ser det som något problem om det blir flera festivaler i Skellefteå om somrarna.

– Nej, Skellefteå växer och det är ett otroligt sug efter event här, det är bara kul för stan.

Mer oroande är pandemiläget – men Gunnar är optimistisk inför nästa sommar.

– Allt fler är vaccinerade, och så som det sett ut på somrarna hoppas jag inte att det ska vara några större problem.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons