Annons
Photon Sports-delägaren Hanna Marklund, som också är expertkommentator i tv. Foto: Pressbild

Elitfotboll Dam satsar på Photon Sports teknik – görs tillgänglig för alla lag i OBOS Damallsvenskan

NÄRINGSLIV Elitfotboll Dam satsar på Skellefteföretaget Photon Sports teknik, som används för att mäta fysisk prestanda. Den ska nu göras tillgänglig för samtliga klubbar i OBOS Damallsvenskan.

Annons

Elitfotboll Dam är en intresseorganisation som företräder fotbollsklubbarna i OBOS Damallsvenskan och Elitettan, de två högsta divisionerna. De jobbar bland annat för att utveckla sporten och skapa förutsättningar för unga att spela på samma villkor.

Nu genomför Elitfotboll Dam en strategisk satsning – och genom den ska utrustning från Photon Sports göras tillgänglig för samtliga lag i OBOS Damallsvenskan i ett år.

Delägaren Hanna Marklund säger att de är glada för möjligheten att vara med och utveckla svensk fotboll och OBOS Damallsvenskan, vars klubbar har höga ambitioner.

Annons

– Vi vill bidra till att skapa förutsättningar och göra dem än mer konkurrenskraftiga. I första skedet tillgängliggörs utrustningen för klubbarna i OBOS Damallsvenskan. Vår ambition härnäst är att nå ut till breddfotbollen, berättar hon i ett pressmeddelande.

Malmöklubben FC Rosengård var först ut att investera i tekniken. Med sensorteknik och 3D-kameror gör den det möjligt att mäta saker som snabbhet, reaktionstid och explosivitet, så att klubbarna kan optimera träning och skadeförebyggande arbete.

Annons

Hanna Marklund tror att tekniken kan förändra sättet som fotbollsspelare tränar på. När den nu tillgängliggörs för alla klubbar i OBOS Damallsvenskan kan Photon Sports också samla in ett brett, kontinuerligt underlag för att stärka klubbarnas nivå än mer.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons