Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Pexels / Skellefteå kommun

Ny vaccinationsmottagning snart öppen – tider kan bokas redan nu: ”En jätteapparat vi startar upp”

NYHETER Den 7 december öppnar vaccinationsmottagningen på Anderstorg i Skellefteå. Lokalerna förbereds nu för Skellefteborna – som redan nu kan börja boka tid, berättar regionen i ett utskick.

Annons

– Vi har inte haft kapacitet på hälsocentralerna att kunna vaccinera i den takt vi vill och behöver, så det känns jättebra att äntligen kunna erbjuda skellefteborna det här, säger Peter Bergman, verksamhetschef primärvård syd i Skellefteå, i pressutskicket.

Redan nu går det att logga in via e-tjänsterna på webbplatsen 1177.se och boka tid för första, andra eller påfyllnadsdosen mot covid-19 på vaccinationsmottagningen på Anderstorg. Det första vaccinationstillfället planeras ske den 7 december och till en början kommer det att finnas ett par hundra tider per dag att boka, enligt regionen.

– Det här är en jätteapparat vi startar upp. Vi börjar lite försiktigt för att se att allting rullar på som det är tänkt. Sedan kommer vi successivt öka kapaciteten, säger Peter.

Annons

Avlastar hälsocentralerna

Primärvården i Skellefteå har varit hårt belastad under pandemin. Hälsocentralerna har arbetat intensivt med både ordinarie verksamhet och alla vaccinationer. Den nya vaccinationsmottagningen kommer att underlätta för hälsocentralerna, som nu kan lägga större delar av resurserna på ordinarie verksamhet och öka tillgängligheten.

Har ni tillräckligt med personal som kan vaccinera?

– Jag skulle säga att bemanningen är god. Vi får bland annat hjälp av våra fantastiska före detta medarbetare som vill vara med och vaccinera, säger Peter i pressutskicket.

Annons

Hur gör man för att boka tid på mottagningen?

– I nuläget hänvisar vi till bokning via e-tjänsterna på 1177.se. Det går inte att ringa till mottagningen eller 1177 på telefon för att boka tid, och det finns inga drop in-tider. Vi provar oss fram, och det kan komma att ändras framöver, säger verksamhetschefen.

Den som inte har möjlighet att boka tid via 1177.se kan ringa till valfri hälsocentral och få hjälp med bokning. Personer över 65 år kommer även att kunna boka tid för influensavaccin i samband med sin påfyllnadsdos. Det är endast de som tillhör den grupp som erbjuds påfyllnadsdos som kan boka tid för den, då övriga kommer att avbokas. Alla som vill kommer dock att få vaccin så småningom, utlovar regionen.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Region Västerbotten
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons