Annons
Foto: Patrick Degerman / Illustration: Christina Jonsson

Bostadsbygge i kringorterna: Dags för Skebos första spadtag i Kåge – ”Vi bygger en mix av lägenheter”

BOSTAD Till veckan påbörjas bygget av de 70 nya lägenheterna som Skebo planerar i Kåge, där ytterligare en bostadssatsning också är på gång.

Annons

Skebos bostadsprojekt i kvarteret Kvarnbacken, nära älven i Kåge, består av 70 lägenheter fördelade på sex tvåvåningshus. Contractor är totalentreprenör och Jörnträhus bygger husen, som får väggar och bjälklag i trä.

– Vi är glada över att Skebo har valt trä som material och att husen byggs av lokalt producerade råvaror och lokal arbetskraft, säger Jörnträhus vd Mikael Lindberg i ett pressmeddelande.

Lägenheterna blir ettor, tvåor och treor, mellan 31 och 70 kvadratmeter stora.

– Vi bygger en mix av lägenheter som vi tror kommer svara bra mot behoven vi ser, förklarar Skebos vd Åsa Andersson.

Annons

Det första spadtaget kommer att tas på tisdag, tillsammans med barn på orten.

– Skellefteå genomgår en kraftig expansion och det känns fantastiskt roligt att få ta första spadtaget tillsammans med elever från Kågeskolan, som är framtidens samhällsbyggare, säger Skebos styrelseordförande Harriet Classon.

Ytterligare 200 lägenheter

Det här är inte den enda satsningen som görs i Kåge. Contractor planerar dessutom att bygga uppemot 200 nya bostäder i egen regi, i kvarteret Birkarlen.

Annons

Projektet har två etapper, där 80 lägenheter byggs i etapp 1. De får samma utförande som Skebo-lägenheterna och kommer vara inflyttningsklara under andra halvan av 2022, om allting går vägen för Contractor.

De kommer söka bygglov för de resterande 120 lägenheterna, som byggs i etapp 2, när det första arbetet kommit igång.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons