Hon hart tävlat i kocklandslaget, skrivit flera kokböcker och gjort upp med andra kockar i TV4-programmet ”Kockarnas kamp”. Välrenommerade Carina Brydling blir också den som ansvarar för mat och dryck på den nya hotellsatsningen i centrum.
Hon tycker om hållbarhet och ekologi, vilket är helt i linje med hotellets ambitioner, och har ett långt intresse av råvaror och recept med utgångspunkt i Västerbotten.
– Att jobba ekologiskt, hållbart och med västerbottniska traditioner är för mig lika naturligt som att solen går upp, berättar Carina Brydling i ett pressmeddelande.
Flytten till Skellefteå
The Wood Hotel frågar henne varför valet just föll på dem och Skellefteå i norr.
– Min son tycker att lastbilsparkeringen på södra infarten är en av de coolaste i hela Sverige så vi bestämde oss för att flytta hit till Skellefteå, berättar Carina Brydling.
– När sedan möjligheten dök upp att skapa en kulinarisk mötesplats på The Wood Hotel som präglas av passion, inspiration och omtanke var valet enkelt, säger hon.
Sätter igång direkt
Det var många sökanden till positionen. Hotelldirektör David Åberg berättar att det var Carina Brydings erfarenhet av alltifrån stora event till intima arrangemang, med en god känsla för kvalité, som fällde avgörandet – och att hennes humor smittar.
Hennes arbete drar igång redan nu. Carina Brydling kommer att jobba på distans och skapa koncept, rekrytera och i övrigt skapa förutsättningar för goda matupplevelser.
– När de coola lastbilarna rullar in på södra parkeringen i höst så är vi redo att starta serveringen på våra restauranger och till alla konferens- och eventgäster, säger hon.